JUNIORVERKSAMHET

Den idrottsliga utbildningsstegen börjar på nivån som vi kallar…

PROVA PÅ

Alla får lov att komma hit och prova på, vi har barn/juniorklubbor för utlåning. Vill man som förälder prova så har vi klubbor för er också. Man frågar enkelt i receptionen efter provapålåneklubbor.

GOLFKUL

Här leker vi fram de grunder som behövs för att utvecklas i riktningen grönt kort. När man börjar på golfkul får man ett rött juniorträningskort, det första av 3 st. På träningskorten finns tydliga mål som skall klaras av. När de är avklarade går man vidare till nästa kort.

JUNIORTRÄNING

Hit kommer alla som har klarat av det röda kortet, här byts det ut till ett gult träningskort. Nu övergår träningen till tydligare delmål. Detta motiverar barnen på ett tydligt sätt samt att du som förälder kan följa ditt barns utveckling. Efter att gult kort är avklarat är det dags för det sista kortet, färgen är grön eftersom att man just klarar grönt kort när det är avklarat! . På grönt kort blir övningarna mer utmanande.

JUNIOR-BREDD

När man klarat av det gröna träningskortet har man förtjänat officiellt hcp, det som de flesta kallar för ”grönt kort”. Nu börjar man kämpa för att stabilisera sitt spel och sänka sitt hcp. Övningarna blir mer likt de situationer vi ställs inför ute på banan. Nu får man vara med och representera Tegelberga GK i Foursomeligan.

UNGDOM-ELIT (upp till 25år)

För att vara med i juniorernas Elittrupp ska man ha kommit ner i hcp och börjat visa en ambition att bli bättre, det krävs egen träning för att nå hit. Här börjar vi arbeta med privatlektioner med strävan mot spetskompetens. Alla som är med här är förebilder för våra juniorer. Väl här så har man äran att representera Tegelbergas Juniorlag.

När man etablerat sig i vår juniortrupp får man också vara med och känna på vad våra Herr- & Dam Elitlag gör. Hjälpa till som caddie eller kanske rent av få den stora äran att spela!

Våra Herr- & damlag är våra fanbärare, våra bästa ambassadörer!

Våra Träningsperioder är följande;

Träningarna är indelade i 4 perioder.

VINTER

Med start i januari kommer juniorerna erbjudas kontinuerlig träning inomhus 1 gång i veckan.

Exempel: 5 st tisdagkvällar kl 18-19

VÅR

Med start i april kommer juniorerna träna 1 gång per vecka i en nivåanpassad gruppindelning.

Exempel: 6 st lördagar (kl 10-11) eller tisdagar (kl 18-19) i rad

SOMMAR

På sommaren kommer det erbjudas träning varje söndag, för att ge kontinuerlig träning.

HÖST

Med start i augusti kommer juniorerna träna 1 gång per vecka i en nivåanpassad gruppindelning.
Exempel: 6 st lördagar (kl 10-11) eller tisdagar (kl 18-19) i rad

För frågor kontakta