Ordförandes julbrev december 2018

Julbrev från ordförande december 2018

Tegelberga den 18 december 2018

Hej alla Tegelbergagolfare!

2018 har verkligen varit ett annorlunda år:
Sen vår, snö in i det sista, sedan kom högsommarvärme och torka. Gräset på banan fick stryk under högsäsongen och fairways torkade ut. Våra greenkeepers jobbade febrilt med att skydda banan från vädrets makter och nu kan vi konstatera att de har lyckats. Bra gjort! Återväxten av gräset är mycket bra, vilket är lovande inför kommande säsong.

Vi hade en mycket uppskattad Svensk dam-tourtävling i maj med en bana i toppskick, vilket gjort oss positivt kända nationellt. Tack alla frivilliga som gjorde detta möjligt. Detta event återkommer i maj 2019 – efter starkt önskemål/påtryckningar från Svenska Golfförbundet.

Det har gått bra för Tegelberga golfklubb under 2018. Vår anläggning uppskattas av både medlemmar och gäster. Detta blir också väldigt tydligt i resultaten av medlems- och gästenkäterna, som gjorts under året. Vi ligger i toppskiktet, vilket vi vill fortsätta att göra.
Jag vill också passa på att tacka alla som frivilligt gjort insatser både på banan, i klubbhuset och i våra omgivningar. Detta bidrar starkt till vår positiva utveckling och är ovärderligt. TACK!

Jag tror att en hel del av er ställt in klubborna och tycker att det är lite ruggigt just nu.
Detta till trots finns det fortfarande en hel del som spelar på vår vackra bana, vilket ni naturligtvis skall fortsätta med. Jag vill göra dock er uppmärksamma på stängningen av 18-hålsbanan nu på fredag den 21/12 (niohålsbanan är öppen för spel så länge snön inte gör det omöjligt). Om vädret tillåter öppnar vi den igen efter trettonhelgen den 8 januari 2019. Dock gäller spelförbud vid frost och snö!
Nedan illustreras vad som händer när man går på en green med snö.
Man plattar till snön under fotspåret vilket gör att det inte töar lika snabbt. Under detta täcke uppstår lätt snömögel som kan orsaka skador långt in på säsongen. Detta inträffar även om snötäcket är tunt, se andra bilden. Tyvärr har vi ertappat ett flertal spelare som trots förbudet gått ut på 18-hålsbanan vid frost. Vi måste vara rädda om vår fina bana.

Nya regler gäller från och med 1/1 2019. Detta är den största revisionen av golfregler sedan början av 1950-talet.
Syftet med förändringarna är att skapa förutsättningar för ett snabbare speltempo och att förenkla tillvaron för golfarna.
Vi kommer att bjuda in till kvällsgenomgångar på klubben om de nya reglerna i början av nästa år – håll utkik i kommande nyhetsbrev. Ni kan även klicka på länken nedan för att komma åt info redan nu.
Dessutom finns appar att ladda ner, både för Iphone och Android.

Vi vet att vi har en stark klubbkänsla på Tegelberga GK, något som vi vill stärka ytterligare och få med fler i gemenskapen, såväl nybörjare som etablerade!
Det betyder att vi under 2019 kommer att verka för fler trevliga events i vårt fina klubbhus och våra omgivningar.

GOD JUL OCH ETT GOTT NYTT GOLFÅR!
önskar
Tommy Hansson