Tegelberganytt november 2018

Så har vi då ställt om våra klockor till vintertid och skymningen kommer i ett slag mycket tidigare och
gör sena kvällsrundor till ett minne blott. Banan är dock i utmärkt skick och väl värd en runda utan att man behöver riskera trängsel. Det finns lediga tider i helgen till er som vill utnyttja det för årstiden fina vädret som enligt prognoserna kommer att fortsätta minst en vecka till.
Vår personalstyrka på banan har reducerats till tre personer och öppettiderna i kansliet till to-sö 8-12. Restaurangen har stängt för säsongen men är tillgänglig för beställningar, catering och fester, ring i så fall 0708-634389. Under receptionens öppettider går det dock att få sig en kopp kaffe och något tillltugg. Driving range är öppen som vanligt, så länge vädret tillåter plockning av bollar.

TÄVLINGSKOMMITTÉN
Årets sista klubbtävling, ICA Kvantums Gåsagolf, spelades den 20/10 och blev en lyckad tillställning. 56 par deltog i en greensome med shotgunstart och efterföljande lunch. Bra väder och god mat bidrog till en trivsam dag!
Vinnande par som tog hem gässen blev /Örjan Sondell/Joakim Johansson på 65 slag netto, tätt följda av tre lag på 66 slag netto.

HÖSTMÖTE
Höstmöte avhölls den 25 oktober i en positiv atmosfär med drygt 50-talet medlemmar. Dagordningen averkades på sedvanligt sätt, dock värt att nämna:
Håkan Hermodsson, mr Tegelberga och klubbens initiativtagare för 30 år sedan, utsågs till Hedersmedlem i klubben till allas gillande. Håkans insatser har varit ovärderliga under alla de år han varit verksam i klubben och vi ser fram emot att fortsätta att glädjas åt hans besök på Tegelberga!
Priset från Ann-Marie Hanssons Minnesfond till en junior som på positivt sätt utmärkt sig under året tilldelades Vincent Knutsson.

Avgående styrelsledamöter Helén Axelberg, Tävlingskommittén, och Bo Rolf, Marknadskommittén, avtackades för sina gedigna tjänster för vår klubb.
Priser till årets klubbmästare utdelades enligt följande:
KM Open: Christian Rosensvärd
Oldgirls: Pia Hardenstedt
Senior Ladies: Iréne Stenlundh
Juniorer samt KM match: Pelle Frölander
Midiseniorer: Fredrik Johansson
Oldboys: Patric Ljungberg
Veteraner: Björn Niclasen
KM Foursome: Jonas Högberg/Fredrik Hansson
Medlemsavgifterna i TeGK för 2019 fastställdes under mötet och redovisas på hemsidan. Utskick av medlemsfakturorna kommer att ske under första halvan av november.

NY ORDFÖRANDE I TEGELBERGA
Höstmötet avslutades med att avgående styrelseordförende Alf Gustavsson avtackades av tillträdande ordförande Tommy Hansson för sin gedigna insats för klubben under de tre framgängsrika år han med fast hand lett verksamheten. Mycket har hänt på klubben under denna period och kvalitén på såväl bana som klubbhus har fått sig ett rejält lyft. Tack Alf!
En presentation av Tommy samt övriga nya ledamöter i Styrelsen kommer inom kort via separat information.

GOLFKROGEN UTÖKAR MED ETT JULBORD TILL!
Eftersom vårt julbord den 15:e december redan är mer än fullbokat har vi beslutat att servera ett julbord till, den 16:e december.
Kl 15.00 står det framdukat med alla sina läckerheter. Kostnad 335:-/person.
Anmälan sker till krogen på telefon 0768-634389 eller via sms
Det är lämpligt att anmäla sig så fort som möjligt.
Hjärtligt Välkomna önskar Tone och Arne med personal!

POSITIVA RESULTAT I MEDLEMSUNDERSÖKNINGEN
Varje år distribueras en enkät, benämnd Players 1st, till medlemmarna i svenska golfklubbar i tre omgångar (maj, juli och september) med en tredjedel av medlemmarna per gång. Det sker i Golfförbundets regi och syftet är att klubbarna ska få en uppfattning om vad medlemmarna tycker om de olika delarna av verksamheten. Vi har fått mycket feedback som vi tar till oss, analyserar och i förekommande fall åtgärdar.
Svarsfrekvensen är ca 35% vilket uppges vara normal för undersökningar av denna typ. Era omdömen om vår klubb och verksamhet är generellt positiva och i ”nöjdhetsindex” ligger vi på plats 34 av de 340 klubbar som deltar, dvs topp 10%. Vad gäller själva banan ligger vi på 24:e plats!
Vissa medlemmar har uppgett att de inte fått enkäten (distribueras via mail). Hör gärna av dig till bana@tegelberga.se om det drabbat dig också så att vi kan få en uppfattning om problemets storlek.

GOLFHÄFTET NU TILL FÖRSÄLJNING PÅ TEGELBERGA!
Golfhäftet är ett kort som berättigar till 50% rabatt på ordinarie greenfee vid ett speltillfälle på anslutna klubbar, i nuläget totalt 900 st i Sverige, Danmark, Norge, Tyskland, Spanien, Portugal, Storbritannien, Irland och Italien. Kortet kostar 495:-. Läs mer på Golfhäftets hemsida. Tegelberga kommer framöver att sälja Golfhäftet i receptionen när vi har öppet. Det går även att skicka mail om ni är intresserade så kontaktar vi er och löser det på något sätt. Vi har i nuläget 50 Golfhäftetägare i klubben. Genom att köpa kortet hos oss gynnar ni vår klubb.

Kampanj just nu: Köp två Golfhäftet och få en gåva på köpet!
Just nu, fram tom 31/12 pågår en julkampanj som innebär att man, vid köp av två st Golfhäftet, erhåller en gåva i form av ett par strumpor, en golfhandske eller en golfhandduk (valbart).