Tegelbergas Golfvecka resultat

Söndag 5/8 Callaway Challenge

Tegelbergas Golfvecka avslutades på söndagen med ”The Callaway Challenge”, en singeltävling i två klasser. Det var annorlunda väder än vad vi vant oss vid med ganska kraftiga västliga vindar vilket gjorde banan mer svårspelad.

Förstapriset i respektive klass, en Callawaydriver av senaste modell (Rouge) vanns av Fredrik Hansson och Redzep Izmaili på 70 och 63 slag netto. Andrapriset, en övernattning med golf för två på Lydinge Resort, togs hem av Dan Andersson (A) och Wilhelm Knutsson (B) medan Joakim Johansson och Björn Niclasen knep tredje prisen i sina respektive klasser.

Vi tackar Callaway Golf och Lydinge Resort för prisbordet idag.

Tack till Tone och Arne med personal som med sin fina service och mycket goda mat hjälpt till att ge våra tävlande den extra energi de har behövt i värmen.

Dessutom tackar vi Tävlingskommitté och banpersonal för en väl genomförd vecka med trevliga tävlingar med mer än 600 deltagare samt ännu en gång våra sponsorer för de fina prisborden!

Varmt välkomna tillbaka år 2019 till ännu en fantastisk golfvecka med spel och socialt umgänge.

Lördag 4/8 Tegelberga Golfrestaurang

Fjärde dagen på Tegelbergas Golfvecka var så det dags för Golfrestaurangens tävling som, som vanligt, blev en succé! Samling för gemensam frukost med mingel följt 18 håls foursome med shotgunstart, därefter avslutning med gemensam lunch. Alla stortrivdes i det fina vädret, den goda maten och det trevliga sällskapet!

Resultaten varierade som vanligt men Anette och Gert Sjölin spelade bäst och vann på fina 66 slag netto. På andra plats kom Irene och Gudmund Persson från Trelleborgs GK på 67 slag och treor blev Lena och Jan Bolander på 68 slag. Prisbordet var som vanligt överfyllt med fina priser, från kallbuffépaket för 12 personer till fika med kanelsnäcka.
Tone och Arne med personal blev hyllade för den fantastiska service de ger oss golfare. Tack från oss alla!

Fredag 3/8 Beijerslaget Early Birds och Late Bloomers

Så var då tredje dagen till ända i Tegelbergas Golfvecka! Ett digert prisbord från vår sponsor Beijer Bygg hade samlat mer än 200 golfare till BEIJERSLAGET, en fyramannascramle med shotgunstart som spelades i två omgångar. Vädret var (som vanligt) bra och stämningen hög. Det var mäktigt att se så många golfare samlas i och omkring klubbhuset när omgångarna möttes vid lunchtid.

Segrare i förmiddagstävlingen Early Birds blev lag Sandström/Ekermo/Nordgren/Wahrgren på 55 slag netto, tätt följda av Mårtensson/Adolfsson x2 på 56 slag.

I eftermiddagens tävling Late Bloomers segrade lag Petterson/Olsén/Larsson/Daftner på 51 slag netto efter en runda med 12 birdies och en eagle! Tvåa blev lag Lessman/Hansson/Dahl/Dahl på 53 slag.

Grattis till alla pristagare och ett stort tack till Beijer Byggmaterial för det fina prisbordet.

Torsdag 2/8 Endast Tre klubbor

Golfveckans andra dag och uppmaningen för dagens tävling var helt enkelt att välja ut sina tre favoritklubbor ur bagen och hitta någon att spela Endast Tre Klubbor, en greensome, med! Kanske inte det lättaste, att välja de vinnande tre klubborna…

Far och son visade sig idag vara en oslagbar kombination! På första plats kom lag Frölander/Frölander Tegelberga GK, Pelle med sin pappa Anders och på andra plats lag Ramstedt/Ramstedt också Tegelberga, Sebastian med pappa Morgan.
Att de också gick i samma boll de två lagen kan betyda att de hade så trevligt att det gav extra drivkraft!
Stort grattis till alla vinnare. Övriga vinnande par hittar ni som vanligt på www.golf.se

Imorgon, fredag, kör vi en 4-manna Texas Scramble (fyra utslag per person), slaggolf med shotgunstart. Två separata tävlingar med max 28 lag per tävling.

Tävling 1: Beijerslaget Early Birds: start 08:00
Tävling 2: Beijerslaget Late Bloomers: start 13:30

(Tänk… nu nämner jag inte ens att ”vädret var fantastiskt” för solen, hettan och den förödande torkan har varit vår trogna följeslagare sedan början av maj)

Varmt (!) välkommen är som alltid både du som spelare och du som bara vill titta förbi för en lunch och passa på att fynda i shopen där rean pågår för fullt.

Onsdag 1/8 Christoffers tävling

GOLFVECKAN ÄR IGÅNG!
Tegelbergas Golfvecka inleddes med Christoffers tävling som inte följer det traditionella mönstret. Nästan 100 deltagare möttes av överraskningar i form av större hål alternativt flera flaggor på någon green, en spark och ett kast tillåtes etc. Tack Christoffer, en uppskattad och kul tradition!
Vinnare i A-klassen blev Jörgen Norlin från Trelleborgs GK följd av hemmaspelaren Mikael Bäckström. I B-klassen segrade Vincent Knutsson, följd av brodern Wilhelm, två av våra lovande juniorer!
Grattis alla pristagare!
Golfveckan fortsatte på torsdagen med ”Endast Tre Klubbor”. Ett utmanande val!