Tegelberganytt september 2018

HEJ!
Dags för ett nytt Tegelberganytt, det var ett tag sedan det senaste skickades ut. Hösten har gjort sitt intåg med mörkare morgnar med dagg i gräset och tidigare skymning vilket minskar möjligheten till sena kvällsrundor. Men det finns ännu många golfrundor kvar att spela under 2018!

BANKOMMITTÉN
Vår bana har återhämtat sig förvänansvärt fort efter den långa torkperioden. Hela banan lyser grön och våra klippare går varma för att hålla banan i önskvärt skick. Dock har fairway fått skador som tar tid att läka, trots att vi hjälpsått utsatta områden. Vi har därför fortfarande lägesförbättring på den finklippta delen av banan.
Greenerna som varit fantastiska under hela säsongen har nu fått betala priset för det varma vädret och uppvisar vissa skador orsakade av hög temperatur och starkt solljus. Vi har fått släppa upp klipphöjden och även vidta andra åtgärder för att de ska få möjlighet att återvända till det skick som vi önskar.
Vi påminner om skyldigheterna att kratta efter bunkerbesök och laga nedslagsmärken på green. Här brister det ofta. Kratta gärna lite extra och laga de nedslagsmärken du ser, då blir det trevligare för alla!

VÄRVNINGSKAMPANJ FÖR NYA MEDLEMMAR
Har ni goda vänner, grannar eller arbetskamrater som spelar golf? Berätta för dem om vår förmånliga medlemskampanj! Lös en4Skånemedlemskap hos Tegelberga för 2019 redan nu till årets avgift (6500:-) och få tillgång till våra 27 hål + fritt spel på övriga banor inom en4Skåne! Medlemskap resten av 2018 ingår som extra bonus!

MEDLEMSKOMMITTÉN
2/3 av klubbensmedlemmar har hittills fått Medlemsundersökningen ”Players 1st” som genomförs i Svenska Golfförbundets regi. Vi tackar de av er som tagit er tid att besvara den. Resultatet så här långt är att vi ligger bland topp 5 % i medlemsnöjdhet av de 325 klubbar som deltar vilket är mycket glädjande och indikerar att vi gör rätt saker och är på rätt väg. Men det finns ju såklart saker där vi kan bli bättre. Vi återkommer till när sista tredjedelen av er har fått chans att besvara enkäten som skickas ut i mitten av september. Ge gärna era synpunkter med namn, det ger oss en chans att besvara er personligen!
Vi deltar också i en Gästundersökning som skickas till våra besökare i efterhand där de har möjlighet att betygsätta sin upplevelse hos oss. Även här får vi för det mesta goda vitsord men såklart även kritik som vi analyserar och vid behov åtgärdar. Vi kan berätta att just denna vecka ligger vi på andra plats bland de cirka 70 svenska klubbar som deltar!
I veckan avslutades vår 36+ -aktivitet, en satsning för att ge nyblivna golfare i vår klubb en bättre introduktion till golfen med regler, spelstratiegi etc under ”verkliga” former. Varje måndag under säsongen har ett gäng golfare gett sig ut på Niohålsbanan i detta syfte under ledning av vår Medlemskommitté. På avslutningen spelades en scramble med 10 mycket nöjda delltagare som förhoppningsvis fortsättar som medlemmar i klubben! Bilden visar det glada gänget vid en av rundorna i somras.

TÄVLINGSKOMMITTÉN
Golfveckan blev en succé med över 600 startande vilket är mycket glädjande! Nu är det dags att anmäla sig till:
KATEGORI-KM: Spelas den den 15-16/9 där bästa/bäste golfaren i respektive åldersklass ska koras. Välkommen att anmäla dig på www.golf.se . Vi kommer även att ha en sidoordnad nettotävling, gemensam för alla klasser!
NÄRSPELS-KM den 22/9. Tävlingen är öppen för alla och anmälan görs på lista i anslagstavlan i klubbhuset eller i receptionen.
IRISH GREENSOME den 23/9. En trevlig tävlingsform där båda i laget slår ut, därefter slår man ytterligare ett slag på varandras bollar innan man väljer vilken boll man spelar vidare med. Finfint prisbord sponsrat av en lokal inredningsfirma! Även här sker anmälan på www.golf.se .

JUNIORKOMMITTÉN
Vi har, tillsammans med Christoffer, vår pro, arbetat hårt för att öka aktiviteterna inom vår juniorverksamhet. Som resultat har nu 3 x 12 elever från årskurs 4-6 på Aggarpsskolan i Svedala valt golf som ”Elevens val”. De kommer att ägna sig åt golf 1 1/2 timme per vecka under hela höstterminen.
Vidare har vi denna vecka haft besök av cirka 100 elever från åk 5-6 i Anderslöv som har fått prova på golf. De som tycker det är kul har sedan framöver möjlighet att delta i ”golffritids” på Tegelberga två timmar varje onsdag eftermiddag.
Slutligen kommer ca 60 elever från åk 9 på Kunskapsskolan i Trelleborg nästa torsdag för att under ett antal timmar lära sig golfens grunder och därefter få prova på att spela några hål på vår Niohålsbana.

MAILADRESSER
Nedan listas de mailadresser vi har till olika funktioner inom klubben:
Kansli/reception: kansli@tegelberga.se
Ordförande: ordforande@tegelberga.se
Bankommittén: bana@tegelberga.se
Medlemskommittén: medlem@tegelberga.se
Handicapkommittén: hcp@tegelberga.se
Kommunikation: kommunikation@tegelberga.se
Marknadskommittén: marknad@tegelberga.se
Klubbhuskommittén: klubbhus@tegelberga.se
Frivilligarbete banan: tisdagsganget@tegelberga.se

AVLUTNINGSVIS – LITE OM LÅNGSAMT SPEL
Det vanligaste klagomålet i gästenkäten gäller långsamt spel. Alltom oftast berättas om femtimmarsrundor med väntan inför varje slag. Det finns många synpunker kring detta och mycket att diskutera. De flesta banor har blivit mera lättspelade med mindre höga ruffar, trots detta klagas det väldigt mycket. GRUNDREGELN är att göra ”sitt yttersta” för att hålla kontakt med framförvarande boll och, om det inte går, släppa igenom bakomvarande boll. Om vill alla hade följt dessa enkla regler så hade vi haft betydligt färre klagomål och gladare golfare!