PAY&PLAY 9-HÅLSBANAN

En fullängdsbana av högsta klass!

För dig som vill prova på riktig golf och inte bara spela korthålsbanor så finns nu den möjligheten hos oss på Tegelberga!

Vår Niohålsbana är en av Sverigest bästa Pay&Play-banor. Den öppnades 2002  och är också den designad och konstruerad av Peter Chamberlain.

Banan mäter 2 575 meter från gul tee och 2218 m från röd tee, uppdelat på två par 5, fyra par 4 och tre par 3-hål. En högklassig bana för alla kategorier av golfare!

Även du som inte är medlem på någon golfklubb kan alltså spela här till en   rimlig kostnad.

Klubbor uthyres!

OBS! Denna bana ingår inte i en4Skåne!
Arkitekt
Peter Chamberlain
Längd gul tee
9 hål 2575 m / 18 hål 5.150 m
Längd röd tee
9 hål 2218 m  / 18 hål 4.436 m
Par 35 / 70

• Hål 19
    5/6
    Placera utslaget mitt på fairway. Håll andraslaget till vänster för bästa inspelsvinkel. Se upp för out of bounds längs hela vänstersidan.
  • Hål 20
    9/10
    Det är långt över dammen. Håll till vänster om du är osäker.
  • Hål 21
    15/16
    Placera utslaget till vänster på fairway.
  • Hål 22
    3/4
    Placera utslaget till höger på fairway för att få ett lättare inspel mot green. Vattenhinder rakt fram och till vänster.
  • Hål 23
    17/18
    Kort par 3-hål uppför. Ta en klubba mer än du tror Svårspelad green.
  • Hål 24
    7/8
    Maximal längd på utslaget. Håll i vänsterkant av fairway då allt rullar åt höger. Svårträffad green. Var uppmärksam på trafik på vägen som korsar hålet kort om green.
  • Hål 25
    13/14
    Par 3-hål över svacka. Ta en klubba mer för att nå svårträffad green. OBS! Var uppmärksam på trafik på vägen som korsar hålet och spelare på gångvägen till vänster.
  • Hål 26
    11/12
    Håll utslaget till höger på fairway för att kompensera för lutningen. Slår du långt, gå till vänster om vattenhindret precis framför green.
  • Hål 27
    1/2
    Långt par 4-hål. Håll vänster mot sluttningen vid andraslaget. Vill du ”kapa” hålet genom att hålla vänster på utslaget riskerar du att hamna i svår ruff.

Pay & play

Här kommer lite praktisk information till er som vill prova på att spela golf.

Klubbor går att hyra, ring kansliet 040-485690, så det säkert finns klubbor tillgängliga när du kommer. Du som har egna tar såklart med dom.

Golfskor eller gymnastikskor går bra men inga skor med klackar eftersom det förstör våra fina greener.

Bollar, peggar och greenlagare går att köpa i vår shop vid receptionen, om du ej har egna.

Greenfee betalas i receptionen. Skulle det vara stängt kan ni även betala i entrén där du skriver ditt namn, pengar läggs i kuvert och stoppas i inkastet.

Följ vägvisningsskyltarna för att komma till första hålet (Hål 19) på Nya banan. Om kö bildas (syns redan uppe från klubbhuset), vänta tills bollen på tee slagit ut innan du/ni går fram till tee.

Green för chip och puttning finns direkt utanför klubbhuset, Vill du slå långt har vi drivingrange vid parkeringen, polletter till den köper du i receptionen eller restaurangen. Det går även att använda mynt direkt i bollautomaten.

Övrig information

Golfvett och Etikett
  • Laga nedlagsmärken
  • Kratta bunkern innan du lämnar den