Banvärd 2021

Vi kommer under 2021 att fortsätta tillhandahålla medlemmar och greenfeegäster våra uppskattade banvärdar under tävlingsfria lördagar och söndagar från april till september.

Du gör klubben en stor och tacksam tjänst genom ditt engagemang som banvärd, du är tillsammans med övrig personal klubbens ansikte utåt mot medlemmar och gäster i din roll.

Ditt uppdrag kan sammanfattas i några enkla punkter:

• Du håller kontakten med receptionen och har ett vakande öga över den aktuella startordningen.
  • Du kollar av banans 2 toaletter och kompletterar med de förnödenheter som kan behövas, liksom allmän daglig uppsnyggning.
  • Du håller kontakt med spelarna och ”känner” av stämningen på banan. Eventuella synpunkter tar du tillvara på och återrapporterar till receptionen.
  • Du kollar speltempot med jämna mellanrum och tipsar den boll som sackar efter att de har ett helt tomt hål framför sig. Läge för tempoökning eller att släppa igenom (jobbigt? Tja, ta fram glimten i ögat och undvik i görligaste mån konfrontation). Detta är en viktig del av ditt uppdrag.
  • Du fungerar som starter och har möjlighet att hjälpa spelarna ut på sin runda, försedda med all nödvändig utrustning och aktuell information om banan.

Det ena uppdraget är inte viktigare än något annat och uppdragen är inte nämnda, varken i bokstavs- eller angelägenhetsordning.

Du är på banan mellan 08.00 och 13.00. Vidrigt väder, morgon eller eftermiddag, lika med tom bana, kan innebära andra tider. Rådgör med receptionen eller Matti.

Receptionen har de verktyg du behöver som bil, bilskylt, surfplatta med startlista samt väst klara i god tid till klockan 08.00.

Klubben ersätter dig den aktuella dagen med förmiddagskaffe med bulle samt dagens lunch med sallad och lättdryck. Anmäl i restaurangen att du tjänstgör som banvärd.

Det är också tradition i klubben att banvärdarna samlas till en genomgång inför säsongsstart samt en säsongsavslutning som vi kallar för Kommittégolfen.

Om du få förhinder på din tid så prova fråga någon annan om ni kan byta, annars hör av dig till Matti på 0723185678.

Välkommen till ditt värv – Din insats är viktig och mycket uppskattad

/Medlemskommittén och Matti Sutinen.