Policies vid bokning och incheckning

Vi har tidsbokning under hela säsongen alla dagar mellan 06.00-19.00. Allt spel på 18 hålsbanan skall bokas i systemet mellan dessa tider utan undantag.
Spel utan bokning på dessa tider anses som olovligt spel.

Incheckning

Ska ske senast 10 minuter före erhållen starttid i receptionen eller via apparna MG Bokning, OnTag för samtliga spelare i bollen eller terminalen. Har detta inte skett förlorar spelaren rätten till sin starttid. Receptionen har också rätt att ”fylla på bollarna” med väntande spelare.

Tidsbokning/Incheckning när receptionen är stängd
Vi har tidsbokning under hela säsongen alla dagar mellan 06.00-19.00 om inget annat har angivits. När det gäller greenfree spelare så ska samtliga spelare skriva in sig i greenfeeboken som ligger i anslutning till receptionen.
Lediga starttider syns tydligt i min golf eller på hemsidan.

Gäst

Som gäst, ska du alltid före start betala greenfeeavgift.
Om receptionen är stängd så kan betalning göras med SWISH eller genom kontant betalning. Vid kontant betalning använd våra kuvert som lägges i brevinkastet för greenfees & golfbilsluckan. Priser för aktuell greenfee finner ni vid incheckningen eller på hemsidan.

Den som ertappas utan att ha betalat greenfeeavgift åläggs att betala dubbel greenfee och blir
dessutom rapporterad till sin hemmaklubb.

Avbokning

Vänligen avboka din starttid så snart du vet med dig att du inte kan spela. Detta gör du via min Golf, appen MG Bokning eller till vår reception under öppettider. Tider som inte avbokats senast 1 timme innan starttid debiteras med 300 kr. Gäller både gäster och medlemmar.

Fyllnad av ej fyllda bollar vid hög beläggning Receptionen har rätten att i viss mån boka om spelare i ej fyllda bollar för att banan skall beläggas effektivt under dagar med högt bokningstryck. Som regel flyttas spelare framåt i startschemat.

Bokningsregler
  • Bokning av starttider kan göras 60 dagar i förväg som grundregel och görs med fördel digitalt via nätet (min Golf eller appen MGBokning), vid besök på kansliet eller per telefon enligt nedan:
  • Medlemmar och gäster kan ha 6 samtida tider bokade på 18-hålsbanan, varav 4 på helg/helgdag.
  • Gäster kan boka 14 dagar innan spel avseende vardagar
  • Gäster kan boka 7 dagar innan spel avseende helger
  • Vid kontakt med receptionen kan starttid bokas samma dag även om spelaren redan har nyttjat sina bokningar.
  • Ertappas medlemmar med att kringgå systemet genom att boka tider för eget bruka på andras golf-idn stängs man av för bokning i 1 månad.

(Din medverkan i lottade tävlingar eller företagsgolf räknas ej som en tidsbokning).

Gruppbokning

Med gruppbokning menar vi en bokning där bokaren inte anger samtliga spelares golf-id:n. Det kan också vara ett antal tider som bokaren vill reservera via kanslipersonalen innan bokningssystemet öppnat för säsongen, alternativt för en kommande släktgolf eller liknande, där bokaren behöver boka en gruppbokning utöver sin kvot med samtida bokade tider i systemet.

Vid tävlingar stängs del av dagen eller hela dagen för bokningar.

Bokningsbara tider på 9-hålsbanan

Pay & Play

Vi har en mycket populär 9 håls Pay & Play-bana som är öppen för alla. Banan har ingen tidsbokning – här gäller bollränna!

Kom och anmäl dig i Receptionen, betala greenfee och gå ut och spela! Enklare kan det inte bli!!

Kom som du är…

Denna bana är perfekt för en snabb kvällstur och den fungerar även utmärkt som utflyktsmål där kompisar, arbetskamrater m.fl. kan ha en underbar dag tillsammans och testa på denna roliga sport.

Prata med Receptionen om du behöver låna klubbor, bollar och annat för att kunna prova på en golfrunda!

No show-avgift

No Show, hur fungerar det?

Vid spel på Tegelberga Golfklubb gäller att du minst 1 timme i förväg ska avboka din starttid för att undvika vår s k ”No show-avgift”. Avbokar gör du antingen via Min Golf eller genom att ringa /maila till (eller besöka) receptionen.
Har du varken checkat in på din starttid eller hört av dig till oss i förväg
kan du debiteras en ”No Show-avgift” om 300 kr som vi fakturerar dig.

OBS! ”No show-avgiften” faktureras Dig alldeles oavsett om du är
medlem eller gästspelar hos oss! OBS!

Syftet med policyn är att minimera problemet med att spelare bokar speltider vilka de sedan struntar i att boka av. På så sätt kan många fler golfare få tag på en starttid som de verkligen avser att nyttja!