Championships

Strax norr om Trelleborg hittar du en av de mest spännande golfklubbarna i Sverige just nu.
Tegelberga har utsetts till Sveriges bästa bana av Golfamores besökare både 2022 och 2023.
Återkommande har vi fått förtroendet att arrangera tävlingar på de europeiska proffstourerna, nedan ser ni de senaste årens tävlingar.

2023European Ladies´ Amateur Championship, 26-29 juli. Tävlingen blev en stor framgång för Tegelberga GK med idel beröm från såväl spelare som EGA (European Golf Association) och SGF. Vinnare: Julia Lopez Ramirez, Spanien, som också slog nytt banrekord med 63 slag på en bana som mätte 5700 m.

2022PGA Championship Trelleborg, Ahlsell Nordic Golf Tour, 19-21 maj. Tävlingen ingick i Ladies European Tour Access Series, undertouren till Ladies European Tour och var en av fem tävlingar i Sverige under året. I startlistan fanns proffs som vanligtvis spelar på tourer i USA och Europa och flera amatörer som har representerat Sverige på landslagsnivå. Vinnare: Meja Örtengren, Landeryds Golfklubb.

2021PGA Championship by Trelleborgs Kommun, Nordic Golf Tour, 21-23 augusti.  Tävlingen ingick i Ladies European Tour Access Series, undertouren till Ladies European Tour. Till start kom ett starkt startfält med proffs och amatörer från hela världen, från 23 olika nationer. Vinnare: Maja Stark, Abbekås Golfklubb.

2020PGA Championship by Trelleborgs Kommun, Nordic Golf Tour, 20-22 augusti – ingick i damproffstouren. Tävlingen skulle ursprungligen ingå i Ladies European Tour Access Series (LETAS) som är en undertour till Ladies European Tour, men p g a pandemin ändrades den till ett PGA-mästerskap i Nordic Golf Tour. Vinnare: Elin Arvidsson, Falkenbergs Golfklubb

2019Tegelberga Open by Trelleborgs kommun, Swedish Golf Tour, 23-26 maj.
Tegelberga GK arrangerade för andra året en tävling på Swedish Golf Tour för damer. Swedish Golf Tour är en mycket viktig del i svensk elitgolfs utveckling. Annika Sörenstam, Henrik Stenson, Anna Nordqvist, Peter Hanson m.fl. har i unga år spelat och vunnit på denna tour innan de tagit nästa steg i sina karriärer. Vinnare: Moa Folke, Landeryds Golfklubb.