Junior & Elit på Tegelberga GK

Välkomna till Tegelberga Golfklubbs stolthet – vår ungdomsverksamhet som omfattar knatte-, junior- och elitnivåer.

Vi strävar efter att bygga en bred verksamhet där både nybörjare och elitspelare känner sig välkomna och sedda. Vår ambition är att utveckla klubbens alla junior- och elitspelare för att kunna positionera Tegelberga GK som en framstående aktör inom golfen med en genomtänkt och högkvalitativ verksamhet som omfattar alla åldersgrupper från de allra yngsta till de mest erfarna spelarna.

Vi tror på att vår verksamhet inte bara ska forma skickliga golfspelare utan även bidra till en social och individuell utveckling hos våra deltagare. Genom att fokusera på kvalitet strävar vi efter att erbjuda så många av klubbens unga medlemmar som möjligt en plats i vår strukturerade träning där lycka, engagemang och delaktighet är våra ledord.

Klicka på följande länk för att få mer information rörande GRUPPTRÄNING:

GRUPPTRÄNING

Klicka på följande länk för att få mer information om TESTA PÅ GOLF-DAGAR:

TESTA PÅ GOLF

Klicka på följande länk för att få mer information om TEGELBERGA GOLFKLUBBs olika läger under säsongen 2024:

LÄGER

Klicka på följande länk för att få mer information om TEGELBERGA JUNIORTOUR:

SCHEMA TEGELBERGA GOLFTOUR

 
Värderingar

Barn och ungdomsverksamheten på Tegelberga GK ska ses som en breddverksamhet där så många barn och ungdomar som möjligt ska kunna vara en del av, med synen på golf som en idrott likt andra idrotter.

Vår främsta uppgift är att ge barn och ungdomar upphov till glädje, gemenskap, positiv attityd och laganda under allt ifrån organiserade tävlingsformer till roliga träningsmoment. På Tegelberga GK arbetar vi med utgångspunkten att samverka med andra föreningar och organisationer för att barn och ungdomar ska ges möjlighet att utöva olika intressen.

Ett livslångt intresse för ett rörelserikt liv vinner alla på.

Att utvecklas och lära sig nya saker

Vi strävar efter att ungdomarna ska uppleva en kontinuerlig utveckling både som golfare och individer. Genom spännande golfäventyr och välplanerad träning ges de verktyg för att göra sina första steg på banan och lära sig grunderna i golfspel.

Att känna spänning

Från början uppmuntras ungdomarna att känna spänning och tävlingsanda både under träning och spel på banan. Med tävlingsmoment anpassade till ålderns nivå ges de möjlighet att utmana sig själva och uppleva glädjen i att tävla med synen av golf som en idrott

Att träffa kompisar och vara en del av en gemenskap

Gemenskap är en central del av vår verksamhet. Genom lärande och utveckling, tillsammans med andra, skapas starka band och vänskaper som håller över tid. Aktiviteter utanför golfen, såsom läger och utflykter, bidrar också till att stärka gemenskapen och är under ständig utveckling för att öka glädjen

Att ha kul

Vi strävar efter att skapa en positiv och rolig miljö där barn & ungdomar kan trivas och utvecklas. Genom uppmuntran, positiv feedback och lekfulla övningar och tävlingar skapas en atmosfär av glädje och trygghet där både gruppen och individen kan blomstra.

Arbete som Ett Lag: Mot Gemensamma Mål och Framgång

Vi arbetar tillsammans som ett lag med gemensamma mål och ambitioner. Vår träningskultur ska vara en av Sveriges starkaste, där vi hjälper våra barn och ungdomar att uppleva en brant utvecklingskurva med känsla av framgång och glädje.

Vi stöttar varandra mot lägre scorer och firar varandras framsteg tillsammans.

Tegelberga Golfklubbs Vision

Vi strävar efter att vara en ledande Junior- och elitklubb i Malmöregionen och det naturliga valet för barn och ungdomar som vill idrotta med sin golf tillsammans med Tegelberga GK. Alla delaktiga i vår Junior- och Elitverksamhet ska utvecklas inte bara som golfspelare utan även som individer och unga människor, med en stark betoning på deras personliga tillväxt.

Tegelberga Golfklubbs Utvecklingstrappa

Foto: Jonas G

I Tegelberga GK:s tävlingstrappa finns ett visuellt hjälpmedel för att enklare bedöma vilken tävlingsnivå som passar mig som spelare eller mitt barn. Denna trappa ger en tydlig överblick över de olika stegen som leder till olika tävlingsalternativ. Genom att noggrant beskriva varje steg i trappan får spelare och föräldrar möjlighet att bilda sig en uppfattning om vilken nivå som är lämplig att delta på. På så sätt blir det lättare att navigera bland de tillgängliga tävlingarna och att välja den som bäst motsvarar ens eget eller ens barns färdigheter och ambitioner.

Nivå 1

Första steget på bana. Introduktion till slag och spelglädje på Korthålsbanan i en lugn och rolig miljö. Därefter fortsätter resan till nivå 1, där spelare med officiellt HCP börjar på ordinarie tee medan de som är en del av golfäventyret fortsätter förbättra sina färdigheter på Korthålsbanan men även genom Tegelberga minitour. En tävling som varierar mellan 6 och 12 hål beroende på spelform.

Nivå 2

Vid nivå 2 rekommenderas deltagande i Tegelbergatouren – 9-håls-tävlingar på vår Pay&Play-bana.

Nivå 3

På nivå 3, med ett fortsatt minskat handicap, erbjuds Tegelbergatouren – 9-håls-tävling med en möjlighet att spela med äldre juniorer och delta i tävlingar på andra golfbanor.

Nivå 4

När spelarna når nivå 4 finns möjligheter till utmanande regionstävlingar Tegelbergas Juniortour – 9-håls-tävling på ordinarie banan.

Nivå 5

På nivå 5, tävlar spelarna i tävlingar som Teen Tour Future och Teen Tour Elit, samt JMI-tävlingar, där tävlingarna ofta är utan handicap och ger möjlighet till att rankas nationellt och regionalt.

College & Proffs

För de som strävar efter en professionell karriär inom golfen eller att spela på college-nivå internationellt, erbjuder Tegelberga Golfklubb vägledning och stöd för att nå dessa mål. På Tegelberga Golfklubb strävar vi efter att erbjuda en komplett utvecklingsväg för alla våra golfare, från de första stegen på banan till nivån som collegespelare eller proffs.

Tegelberga golfklubbs tävlingstrappa

1: Tegelbergas minitour (nivå 1 & 2)

2: Tegelbergatouren (nivå 2 & 3)

3: Tegelberga Juniortour (nivå 4)

Första steget till att kunna börja spela och tävla golf men i en trygg miljö på hemmaplanen. Tegelberga Golftour kommer inte bara attrahera de allra yngsta i att ta steget ut på banan i organiserade former utan även välkomna de mer erfarna.

Det hela börjar med 6 hål på Korthålsbanan som utvecklas över tiden individer utvecklas och växer för att en dag kunna ta steget vidare till 12 hål på Korthålsbanan, 9 hål på Pay&Play för att sedan spela 9 hål samt 18 hål på den ordinarie banan.

Nyheter

På denna sida kommer ni att kunna ta del av allt ifrån det som händer i världen kring vår verksamhet. Se fantastiska prestationer ifrån våra juniorer till nya roliga nyheter.

Länk till Juniorernas Facebooksida: kommer inom kort

Länk till Juniorernas Instagramsida: kommer inom kort

Länk till Juniorernas Nyhetsbrev för Mars & April: kommer inom kort

Kontakt

För mer information eller andra frågor, vänligen kontakta följande:

Junior- och Elitverksamhetsansvarig

Jonas Gullberg

0761800811

jonas.gullberg@tegelbergagk.se

Juniorkommittén

Charlotte ”Lotta” Ahlberg

0702348595

Charlotte.ahlberg@tegelbergagk.se