Tid till nästa Läger/prova på häng med!

  • 00Days
  • 00Hours
  • 00Minutes
  • 00Seconds

Juniorverksamheten

Välkommen till Tegelberga Golfklubbs juniorsida. På den här sidan hittar ni all info ni behöver om vår verksamhet och dess olika delar. Vi som driver och utvecklar juniorverksamheten är juniorkommittén som lyder under Tegelberga Golfklubbs styrelse och kommittén jobbar helt ideellt. Kärnverksamheten för oss är att erbjuda barn och unga 6-21 år ett varierat utbud av aktiviteter såsom träning, läger och prova på aktiviteter.

Vi har valt att dela upp hemsidan i olika boxar eller avsnitt för att göra det lättare för dig som besökare att navigera efter informationen ni söker. Varje box eller avsnitt har en kortare informationstext och vill ni veta mer så klicka på “läs mer”.

 

Juniorträning

Juniorträningen är en av grundstenarna i vår verksamhet och pågår normalt från början av april till september/oktober med träning minst en dag i veckan. Har vi möjlighet att ordna träningsverksamhet även under vintern så gör vi det eller kör försäsongsträning i mars beroende på väder. Vill ni veta mer så klicka er vidare här nedan.

Läger och Prova På-aktiviteter

Under träningssäsongen (april-september) har vi lägerdagar minst en gång i månaden och då erbjuder vi också prova på aktiviteter samtidigt. Vi kommer även köra igång “juniorhäng” under 2023 plus andra roliga aktiviteter. Vi har även lite prova på aktiviteter under vissa av loven under året och de kommer publiceras här om ni klickar “läs mer” och scrollar er längst ner på sidan..

Golfäventyret

Golfäventyret är ett träningsupplägg framtaget av Svenska golfförbundet för att främja barns utveckling. I Golfäventyret får barnet lära sig genom att spela golf och klara utmaningar i olika steg. I Golfäventyret har barnet kul samtidigt som det lär sig golfen genom att spela och steg för steg “levla” vidare till nästa nivå.

Vill ni veta mer, klicka vidare nedan.

 

Värdegrund

För vår juniorverksamhet är det viktigt att vi följer de riktlinjer och den värdegrund som idrotten tagit fram för att aktiva, föräldrar och andra intressenter ska veta vad vi står för. Därför har vi tagit fram en värdegrund som vi tillsammans med våra ungdomar kommer fortsätta utveckla, ett exempel är vår uppförandekod som togs fram med hjälp av juniorerna under 2022.

Vill ni veta mer, klicka er vidare nedan.

Engagemang

Engagemang är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta utveckla juniorverksamheten. Engagemanget kan se olika ut, allt från ideella ledare, kommitté representanter, “skoknytare” som vi kallar det etc. Är ni intresserade av att veta mer om hur man kan engagera sig i vår verksamhet så klicka er vidare nedan, vi behöver er.