Medlem Tegelberga GK

Banvärd 2023

Vi kommer under 2023 att fortsätta tillhandahålla medlemmar och greenfeegäster våra uppskattade banvärdar under tävlingsfria lördagar och söndagar från april till september.

Du gör klubben en stor och tacksam tjänst genom ditt engagemang som banvärd, du är tillsammans med övrig personal klubbens ansikte utåt mot medlemmar och gäster, vilka genom åren uttryckt stor uppskattning för våra banvärdar. 

Ditt uppdrag kan sammanfattas i några enkla punkter:

  • Du håller kontakten med receptionen och stämmer av den aktuella startordningen.
  • Du fungerar som starter och kan förse spelarna med aktuell information om banan.
  • Du kollar speltempot med jämna mellanrum och (med glimten i ögat) tipsar långsamma bollar med ett helt tomt hål framför sig eller mer, att det kanske är läge för tempoökning eller att släppa igenom.
  • Du håller kontakt med spelarna och ”känner av” stämningen på banan. Fångar in eventuella synpunkter och återrapporterar till receptionen.
  • Du kollar av banans 2 toaletter och kompletterar med de förnödenheter som kan behövas. Upplys gärna om att banguide finns och ha några med dig i bilen.


Du är på banan mellan 08.00 och 13.00. Vidrigt väder, morgon eller eftermiddag, lika med tom bana, kan innebära andra tider. Rådgör med receptionen eller Lotta Ahlberg på 0702-3458595.

Receptionen har de verktyg du behöver (bil, bilskylt, banvärdspärm och/eller surfplatta med startlista samt väst) klara i god tid till klockan 08.00.

Klubben ersätter dig den aktuella dagen med förmiddagskaffe med bulle samt dagens lunch med sallad och lättdryck. Anmäl i restaurangen att du tjänstgör som banvärd.

Det är också tradition i klubben att banvärdarna samlas till en genomgång inför säsongsstart samt en säsongsavslutning som vi kallar för Kommittégolfen.

Om du få förhinder på din tid så prova fråga någon annan om ni kan byta (lista över alla banvärdar och tel.nr finns HÄR), annars hör av dig till kansliet.

Välkommen till ditt värv – Din insats är viktig och mycket uppskattad

/Medlemskommittén