Onsdagsgolfen 2021

För allmän information om Onsdagsgolfen, se längre ner!

Aktuellt
Alla omgångar av Onsdagsgolfen (31/3 – 29/9) finns nu upplagda på MinGolf, där du också anmäler ditt deltagande.
Du kan anmäla dig så sent som 12:00 dagen innan.
Ange redan vid anmälan från vilken tee du vill spela (se info nedan), vilket underlättar administrationen för oss i receptionen.
Vi vill även upplysa om att:
–  Under vecka 33, då Tegelberga Golfklubb står som värd för PGA Championship by Trelleborgs Kommun så genomförs onsdagsgolfen på hål 19-27 (x 2)
–  Under Tegelbergas golfvecka är Onsdagsgolfen (29 juli) inställd.

OBS! På grund av Coronaviruset är det tills vidare löpande start från 08.00, först herrar sedan damer.

Information om Onsdagsgolfen
Onsdagsgolfen är ett organiserat sällskapsspel där klubben tillhandahåller starttider varje onsdag från början av april till slutet av september. Undantag gäller för onsdagar som faller på nationella helgdagar och onsdagen under Tegelbergas golfvecka. Andra undantag kan också förkomma.

• Onsdagsgolfen är öppen för alla med officiellt hcp och som är fyllda 18 år.
  • Onsdagsgolfen spelas i en herrklass och en damklass.
  • Onsdagsgolfen spelas som slaggolf och följer SGF´s regler.
  • På grund av Coronapandemin får endast medlemmar anmäla sig till Onsdagsgolfen.

För Herrklasen gäller:

• De som fyller 70 under året får spela från tee 52 och de som fyller 75 får spela från tee 48.
  • Startavgift 40:- varav 10:- går till den aktuella onsdagen och 30:- till  årsavslutningen som vanligtvis spelas på annan bana.
  • Varje onsdag delas poäng ut till dagens tio bästa spelare enligt följande: 15, 12, 10, 8, 6, 5, 4, 3, 2, 1. När en spelare erhållit poäng under fler än 10 onsdagar räknas för denna spelare endast de tio bästa poängen.
  • Spelare, som har flest poäng när årsavslutningen spelas vinner årets Onsdagsgolf.
  • För mer information om ”Onsdagsgolfen” för Herrar (i dagligt tal kallad ”Gubbagolfen”) – klicka på:  http://www.lea66.se

För Damklassen gäller:

• Vi damer spelar från valfri tee.
  • Startavgiften är 40:- kronor där en del av avgiften går till priser för dagen.
  • Resterande del av avgiften går till avslutningen på hösten, som genomförs på Tegelberga.
  • Vi för statistik över närvaro och hög närvaro gynnas vid avslutningen.
  • För mer information om Onsdagsgolfen för damer, kontakta Anita Hjerpe på telefon 0720-640466 eller via e-post anita.hjerpe@telia.com