Extra Nyhetsbrev juni 2018

EXTRA Nyhetsbrev juni 2018

NYA SLOPETABELLER
Vi har under våren haft besök av Svenska Golfförbundets banvärderingsgrupp som har som uppgift att tillse att våra svenska golfbanor är korrekt ”slopade”, dvs har rätt handicapsättning. Som ett resultat av detta vi från och med 2018-06-19 nya ”slopetabeller” för såväl Gamla banan som Niohålsbanan.
För Gamla banan har utökad fairway och mindre ruff inneburit att vi tappar slag, cirka ett slag för herrar och 1/2 slag för damer. För Niohålsbanan innebär omvärderingen att vi får fler slag. Ni kan kontrollera hur många slag ni får enligt de nya tabellerna genom att klicka här.

BOKNING AV GOLFBIL NU MÖJLGT VIA GOLF.SE
Det går nu att göra sin bokning av golfbil samtidigt som man bokar sin starttid på golf.se. När ni bokar starttid på Gamla banan dyker ett nytt val upp, ”Boka artikel”. Klicka på pilen och välj golfbil och sedan ”Lägg till”. Klart!Det går såklart fortfarande att boka via receptionen. Bokning av golfbil till Niohålsbanan måste fortfarande göras via receptionen.

INFORMATION OM EGA – EXAKT TÄVLINGSHANDICAP
I syfte att skapa rättvisa förhållanden för de som vill delta i klubbens och andra klubbars tävlingar krävs att du har ett ”EGA Exakt tävlingshandicap”. För att få detta krävs att spelaren har fyra (4) eller fler registrerade handicapronder under innevarande år. Kontrollen kommer att skötas i Golfens IT-system (GIT) i samband med att en HCP-grundande rond registreras på spelaren. Du kan enkelt se din status till höger på din förstasida när du loggat in på golf.se. Om du klickar i EGA-fältet får du mer information.Vi i Tävlingskommittén vill också passa på att göra reklam för singeltävlingen som spelas den 7/7!

HLR-UTBILDNING I MEDLEMSKOMMITTÉNS REGI
Vi vill inventera medlemmarnas intresse för basal hjärt-lungräddning.
Varje år drabbas ett antal golfare i vårt land av hjärtstopp. Möjligheterna att rädda personens liv hänger på de åtgärder som omedelbart sätts in. Dels gäller det att medspelare och andra i närheten vet vad de kan göra. Dessutom gäller det att omedelbart slå larm genom att ringa 112 för akut hjälp samt till receptionen på 040-4865690.
Medlemskommittén planerar att erbjuda utbildning i basal hjärt-lungräddning till självkostnadspris. Anmäl därför ditt intresse till Leena Jönsson på leenaodan@gmail.com. OBS! Ej bindande!

TEGELBERGA GOLFKROGS MATSEDAL VECKA 25
Tisdag: Två sorters fisk i ängsyresås
Onsdag: Rimmad oxbringa med pepparrotssås
Torsdag: Korv Stroganoff med potatismos