Nyhetsbrev 01/2021

Tegelberganytt 01/2021

HEJ ALLA TEGELBERGARE!
Dags för årets första nyhetsbrev! Det känns fortfarande mörkt ute men solen går redan upp 25 minuter tidigare och ner 50 minuter senare än vid årets kortaste dag. Och visst känns det ljusare för varje dag som går!
Vi går en intressant säsong till mötes. 2020 var ett fantastiskt år för Svensk Golf och så även för Tegelberga med rekordmycket spel och många nya medlemmar, såväl nybörjare som ”återvändare”. Vi hoppas att intresset håller i sig 2021 och Tegelberga GK har mycket goda förutsättningar inför framtiden med ökande medlemsantal och en golfanläggning i toppklass!

BANSTATUS
Det har regnat och snöat en hel del i januari och marken är mycket blöt på sina ställen. Gamla banan är därför stängd, i första hand t.o.m. den 31/1 vilket framgår av Baninfo på vår hemsida, anslag i entrén och ”snöre” över gångvägen vid 1:a resp.12:e tee. Niohålsbanan är dock öppen för spel med ordinarie greener (vintergreener vid frost).

TOBIAS FALCK TILLTRÄDER SOM KLUBBCHEF
Vi hälsar Tobias välkommen till tjänsten som klubbchef på Tegelberga. Han mjukstartar redan denna vecka genom att träffa representanter från våra kommittéer. Därefter kommer han att successivt slussas in i verksamheten. Lycka till Tobias!

ENERGIBESPARANDE INVESTERINGAR
Under vintern har nytt styrsystem och en ny tilluftsfläkt installerats i klubbhuset ventilationssystem. Förutom betydligt bättre kontroll av innermiljön förväntas investeringen ge en besparing på 10-15% vilket redan syns på elförbrukningen.
Under våren kommer vi dessutom att ”miljöinvestera” genom installation av 140 solcellspaneler på klubbhusets tak. Anläggningen har en nominell effekt på ca 44 kW och kommer att sänka vår elförbrukning och kostnader rejält.

VI SÖKER BANVÄRDAR
Är du intresserad av att agera banvärd en tävlingsfri lördag eller söndag under säsongen? Det är en mycket uppskattad service av såväl medlemmar som gäster och du gör klubben en stor och tacksam tjänst. Du får fika och lunch som tack för din insats. Skicka ett mail till Matti Sutinen (matti_sutinen@hotmail.com) och anmäl ditt intresse eller för eventuella frågor!

ERBJUDANDE
Köp Golfhäftet 2021 (495:-) så får du PLUS* på köpet (199:-). Gäller t.o.m 7/3.
Kontakta kansliet och köp kortet via Tegelberga så gynnar du klubben!
*) Läs mer om PLUS-funktionen här!

RECEPTIONEN INFORMERAR
Receptionens öppettider: onsdagar 10-15
Telefontider: onsdag 10-15, måndag och lördag 10-13
För kontakt vid andra tider – använd mail: kansli@tegelberga.se.
Klubbhusets öppettider: vardagar 08-17
Restaurangen: stängd för säsongen, planerad öppning 2/3.
Driving range är öppen hela året. Platserna under tak har nu belysning under kvällstid.
PÅMINNELSE: Glöm inte att din medlemsfaktura ska vara betald senast 28/2! (Gäller inte dig som har annan överenskommelse eller betalar med autogiro.)

TJEJSATSNING!
Nu sjösätter vi snart vår stora tjejsatsning!
Vill du vara med?!?
Du hittar mer info här!

JUNIORSATSNING
Vår juniorsatsning tar ny skepnad! Missa inte vår lansering under kommande veckor!