Nyhetsbrev 11/2020

Tegelberganytt 1/2020

HEJ ALLA TEGELBERGARE!
Övergången till vintertid blev en abrupt påminnelse att vi nu har gått in i den mörkare årstiden. Många golfbanor i Sverige stänger för säsongen men vi som bor i Skåne är lyckligt lottade som har möjlighet att fortsätta med vårt golfande! Banan har fått ta emot mycket regn den senaste tiden och är blöt på sina ställen men fortfarande spelbar. Golfbilsförbud gäller dock tills vidare.
Vi fortsätter med vårt arbete att dränera utsatta ställen för att förbättra situationen på sikt.

ICA KVANTUM Karlssons Gåsagolf spelades i lördags med 45 startande foursome-par.
I den rådande situationen med ökad smittspridning valde vi att starta från två tees, därigenom kunde vi genomföra tävlingen på rimlig tid utan att skapa trängsel i klubbhuset.

Vinnare av gässen blev hemmaspelarna Fredrik Hansson och Andreas Nilsson på 73 slag netto. På andra plats kom Alexander Jönsson och Jacob Magnetorp från Vellinge GK och på tredje Börje Jönsson och Maria Magdalena Stollenwerk, också hemmaspelare. Det hölls ingen gemensam prisutdelning och därför saknas bilder på pristagarna. Vi ger dem däremot ett stort GRATTIS!

HÖSTMÖTET
Det sedvanliga höstmötet avhölls den 22/10 med god stämning bland de 30 medlemmar som hade slutit upp i höstmörkret. Protokollet från mötet samt presentationen som visades finns här. Kortfattat kan nämnas att året har varit mycket framgångsrikt på många plan, även ekonomiskt med såväl ökade medlems- som greenfeeintäkter. Speciellt glädjande är den positiva utvecklingen av spel och greenfee på Niohålsbanan.
Bo Rolf informerade om att vi 2021 återigen får äran att arrangera en tävling på LETAS-touren (undertouren till Europatouren för damer) som ju tyvärr inte blev av i år. Låt oss hoppas att tävlingen går att genomföra 2021!
Det presenterade förslaget till medlemsavgifter för 2021 fastställdes enhälligt av mötet och redovisas här. Utskick av medlemsfakturor kommer att ske under första halvan av november.
Priset från Ann-Marie Hanssons Minnesfond till en ambitiös och lovande junior tilldelades även i år till Lukas Haugland.
Årets klubbmästare blev:
Open Damer: Anette Sjölin
Open Herrar: Christer Wahlgren
Oldgirls: Anette Sjölin
Senior Ladies: Anette Christensen
Mini Senior: Martin Håkansson-Modin
Midi Senior: Christoffer Wahlgren
Oldboys: Fredrik Johansson
Veteraner: Tommy Hansson
Av dessa var endast Anette och Fredrik närvarande som därför föräras med en varsin bild!

MEDLEMSKOMMITTÉN
Honungskvällen den 20/10 blev en lyckad tillställning! Vi fick prova på olika sorter av den goda honungen som produceras på vår golfbana genom Terese Hjerpe Hanssons bikupor. Vi lärde oss också mycket intressant om våra flitiga bin genom Viktoria Bassani.

Tone försåg oss med härliga ostar och gott vin som smakade mycket bra till de olika sorters honung som vi fick provsmaka.
Vi hoppas att våra bin låter sig väl smaka av våra blomsterängar även nästa säsong så att vi kan fortsätta med att njuta av den goda honungen!

På grund av det accelererande smittoläget ser vi oss tyvärr nödsakade att skjuta upp den inplanerade Vinylkvällen till ett senare tillfälle. Vi återkommer när situationen förbättrats!

RECEPTIONEN INFORMERAR
Under november har vi öppet lördagar 9-13, vid mycket bokningar även söndagar 9-13.
Telefontid: måndag och onsdag 10-13. Det går även utmärkt att kontakta oss via mail på kansli@tegelberga.se.
Öppettider i klubbhuset: 07-17
Restaurangen har stängt för säsongen. Vid bra väder öppet med fika och korv fredag, lördag, söndag 10 – 14.
Vi tar gärna emot beställningar, Ring i så fall Tone (0768-634389)!
Driving range är öppen hela året. Platserna under tak har nu belysning under kvällstid.
Erbjudande: Köp två Golfhäftet 2021 (495:-/st) så får du en gåva med i köpet. Välj mellan ett par Lanner socks, en golfmössa eller en uppsättning lignumtee peggar så länge lagret räcker! Kontakta receptionen och köp det via Tegelberga så gynnar du klubben!
Gäller t.o.m 31/12.

WAHLGREN GOLF
Vårens resor är snart fullbokade, ska du med? Läs mer här.
OBS! Uppdaterade bokningsvillkor

Det var allt för denna gång. I nästa Tegelberganytt kommer vi med en sammanfattning av golfsäsongen på Tegelberga 2020!