Nyhetsbrev 7 PGA Championship by Trelleborgs Kommun

NU SMÄLLER DET!
Nästa vecka är det dags för Tegelberga Golfklubbs största tävling genom tiderna – PGA Championship by Trelleborgs kommun! Tävlingen ingår i Nordic Golf Tour och 75 damer varav cirka 30 professionals är anmälda för att tävla om titeln PGA Champion 2020. De professionella slåss dessutom om en prissumma på 250 000:-!

BANA I TOPPSKICK
Lars & co med assistans av Tisdagsgänget har slitit stehårt för att kunna presentera en bana i absolut toppskick vilket vi kommer att kunna göra. Bevattningsanläggningen har fått jobba för högtryck för att vi ska kunna behålla våra fina grönytor trots torkan. Runt klubbhuset har Klubbhuskommittén sett till at det är tip-top inför tävlingen!
Tyvärr har vi tvingats att begränsa antalet funktionärer till ett minimum. Tråkigt för er som anmält ert intresse och inte fick möjlighet men det kommer en ny tävling nästa år!
Arrangemanget inleds med en ProAm-tävling onsdagen den 19/8 med 39 deltagande lag där amatörer får tillfälle att spela med en proffstjej i laget. Därefter drar själva tävlingen igång torsdag morgon (08:00) med fortsättning fredag. De bästa går sedan vidare till den avslutande finalrundan på lördag.
Tyvärr tillåts inte publik under tävlingen, detta i enlighet med Riksidrottsförbundets riktlinjer. Vi ber er respektera detta. Besökare kommer vänligt men bestämt att avvisas. Ni kan istället följa ledarbollens sista 9 hål i direktsändning på lördag på denna länk: https://www.klubbtv.nu

FÖRHÅLLNINGSREGLER UNDER TÄVLINGEN
Gamla banan är stängd fr.o.m. måndag, planeras att öppnas lördag kl 16.
Restaurangen håller öppet för allmänheten som vanligt under hela veckan.
Niohålsbanan kommer att vara öppen för spel hela veckan. Som vanligt gäller bollränna. Vänligen visa hänsyn och ge de tävlande företräde på de ställen banorna möts, dvs vid gångvägen till tee 1/19, vid tee 17/22, vägen till tee 16/25 samt uppgången från green 18/27.
Driving range kommer att vara stängd följande tider:
Söndag 16/8: 16:00 – måndag 17/8 08:00, torsdag 20/8: 12:00-15:00
Grästee samt rangemattor under tak är reserverade för de tävlande damerna.

AFTER TOUR BY CALLAWAY!
Testa dig mot en riktig tourbana! Dagen efter huvudtävlingen (23/8) ges möjlighet att spela banan med samma tuffa set-up som finaldagen! Tävlingen, After Tour by Callaway, sponsras av Callaway med ett digert prisbord med en uppsättning wedgar (52/56/60) som första pris. Alla får ett startkit på första tee. Startavgiften är 200:-. Detta får du inte missa, anmäl dig HÄR!

NYBÖRJARKURSER – GRÖNT KORT
Nybörjarkursen börjar tisdag 18/8 och det finns ett fåtal platser kvar, NU ska grannen din börja spela golf!
Läs mer om våra mycket fördelaktiga upplägg och anmäl dig HÄR!

INFO FRÅN WAHLGREN GOLF
Än finns platser kvar till vår uppskattade matchspelsresa till Hooks herrgård 20/9.
Mer information om denna och våra andra kommande resor samt bokningsinfo hittar du HÄR!