Ordförandebrev februari 2019

Tegelberga den 14 februari Hej alla golfsugna Tegelbergare! Fortfarande vinterläge men det finns några fina golfvårtecken (=pärlor) i sikte. Christina i receptionen rapporterar att vi varje vecka får in nya medlemmar vilket är mycket glädjande. Varmare väder lovas framöver och med nyklippta och vältade greener samt nykrattade bunkrar är förutsättningarna bra för en trevlig golfrunda! Under februari nås vi på telefon vardagar 09-12 samt även via mail kansli@tegelberga.se. Från och med mars är receptionen öppen förmiddagar, naturligtvis med hänsyn till hur vädret blir. Även restaurangen planerar att öppna 1/3. GAMMAL NYKOMLING Benny Wahlgren, för flera en känd golf-profil, som ni numera kommer att få träffa på klubben, har startat upp några ”kom-igång-kurser” i dagarna. Kolla gärna om det finns platser kvar! Benny som tidigare var pro på Bedinge lägger nu sin ”fritid” på Tegelberga. Positivt! Välkommen tillbaka Benny!

Projektgruppen för Swedish Golf Tour tävlingen för damer, som spelas på Tegelberga 24-26/5, är i full gång med sin planering. Högst upp på agendan just nu är försäljningen av lag till Pro-Am-tävlingen som spelas den 23/5. I ett lag om tre spelare får man där möjlighet att spela i en tävling under trevliga former med en av de duktiga tjejerna. Ett lag kostar 5000:- och då ingår frukost & lunch förutom ett fint prisbord. Tävlingen är öppen för såväl företag som för dig som vill delta i ett lag tillsammans med dina kompisar. Kontakta gärna Bo Rolf (projektledare) bo.rolf@telia.com eller Carl Knutsson (ordf Marknadskom) carl@fjardingslovsgarden.se, ni som är intresserade eller har tips om intressenter.

TISDAGSGÄNGET som gör ett otroligt bra jobb på banan och dess omgivningar är i gång sedan några veckor tillbaka. Här röjer de i och omkring dammen på hål 13. Vi tar gärna emot fler i gänget som har intresse för dessa sysslor och den starka gemenskap som odlas fram under träffarna. Hör av er till greenkeeper Stefan Cronqvist på mail tisdagsganget@tegelberga.se!

UNGDOM/ELIT Charlotte Ahlberg (Ungdoms och Elitkommittén) laddar tillsammans med Christoffer och Alfred Norén (ny assistant pro) upp för att ta hand om våra tränande ungdomar, bland annat för de skolor som vi bedriver prova på-verksamhet med. Vi arbetar aktivt på flera sätt för att få fler ungdomar till att välja golfsporten som fritidsaktivitet. Uppdaterad information om ungdomsverksamheten 2019 kommer inom kort på hemsidan och via mail. Charlotte har stort behov av medhjälpare till de trevliga aktiviteter, exempelvis läger som planeras under 2019. Kontakta gärna henne på mail charlotte.ahlberg1@gmail.com KANSLI/RECEPTION Ny medarbetare i reception och kansli från 1:a mars är Hanne Wihlborg. Hanne, som har gedigen erfarenhet från Bedinge Gk:s reception, kansli och shop, kommer att arbeta heltid hos oss under högsäsong tillsammans med Christina. Förutom golf, som är Hannes stora fritidsintresse, ägnar hon tid åt hudvård/kosmetikprodukter, resor och att sköta om det egna hemmet i Trelleborg. Hannes make Sten kommer också att synas en hel del på klubben och i shopen med Christoffer. Shopen kommer dessutom att vara fulladdad med nyheter – missa inte ett besök där! Hanne och Sten, varmt välkomna till Tegelberga GK!

NYA REGLER FÖR GOLFSPEL 2019 Från och med 2019 gäller nya regler för golfspel. I den största moderniseringen sedan 1952 har 36 regler blivit 24 som är snällare mot den vanliga golfarens slarvfel och har fokus på speltempo. Vi anordnar regelkvällar 18:00 – 20:00 den 4, 7 och 12 mars där vi går igenom nyheterna. Det är samma innehåll vid de tre tillfällena.Vi bjuder på fika! Anmäl er via mail till kansli@tegelberga.se De nya reglerna finns att läsa om på SGF:s hemsida och kan även laddas ner som app till er smartphone. Ladda ner appen så du alltid har den tillhands! Android iPhone Du kan även se de nya reglerna på SGF:s youtube-kanal Har du möjlighet att lyssna på regelpodden, så gör det. Den är mycket bra och finns här: Spotify iTunes Acast VI BEHÖVER FLER BANVÄRDAR! Vi har som tradition en banvärd på plats mellan kl 8-13 varje tävlingsfri helgdag under säsongen, ett mycket uppskattat inslag av såväl gäster som medlemmar. Banvärdens uppgift är att hälsa välkommen, se till att trivseln är bästa möjliga, svara på frågor och om möjligt se till att spelet flyter smidigt. Vi behöver fler frivilliga som ställer upp i denna roll någon gång under året, det är inget betungande uppdrag. Fika och lunch ingår. Anmäl ditt intresse till Gerd Gustavsson- via mail gerd.gustavsson@gmail.com eller telefon 0704-667765. Som ni vet är sista dag för inbetalning av medlemsavgiften den 28 februari. Vi vill bara påminna om att det går utmärkt att delbetala alternativt med autogiro. Är det senare alternativet, autogiro, något för dig så kontakta bara kansliet så hjälper de dig vidare. Vi kommer också i dagarna att skicka ut fakturorna avseende juniormedlemsskap, som har samma förfallodatum. 2019 – ett spännande golfår! Vi ses framöver på banan Tommy Hansson Ordförande Tegelberga GK