Ordförandebrev Oktober 2019

BÄSTA TEGELBERGAMEDLEM!
Hösten och lågsäsongen närmar sig men förhoppningsvis har vi en hel del sköna golfdagar kvar innan vintern tar sitt grepp om oss. Missa därför inte Gåsatävlingen den 19 oktober, sponsrad av ICA i Svedala! Anmäl er redan nu på MinGolf!

TEGELBERGA GK – EN KVALITETSANLÄGGNING!

Säsongen hittills har varit mycket framgångsrik för vår klubb. Vi fick en tidig start på golfsäsongen och med en bana i toppskick genomförde vi i maj andra omgången av Swedish Golf Tour för damer – Tegelberga Open by Trelleborgs Kommun. Detta blev en mycket uppskattad tillställning som bidragit till att göra Tegelberga GK känd som en kvalitetsanläggning i GolfSverige.

Jämfört med 2018 gav detta event också ett positivt ekonomiskt resultat. Såväl spelarna som Svenska Golfförbundet vill återkomma till oss och just nu pågår förberedelser i samverkan med Trelleborgs kommun inför en ny damtourtävling under 2020.

Banan och hela anläggningen har under hela säsongen hållit en mycket hög kvalitetsnivå vilket märkts tydligt i omdömen i olika enkäter.
Som exempel kan nämnas att vi 2019 tillhör topp 5 i ”nöjdhetsindex” bland de klubbar som använder samma gästenkät som vi (EVRY) samt att vi ligger på andra plats i Skåne och 12:a i Sverige i år enligt Leadingcourses.com¨s rankinglista som även den bygger på recensioner och omdömen från gäster som besökt de olika klubbarna.
Vinnarna i lottdragningen bland er som svarat på medlemsenkäten blev Roger Hansson, Gunilla Andersson och Per Hansson. Grattis, ni har pris att hämta i receptionen!

SHOPEN
Vår headpro Christoffer har tillsammans med Sten Wihlborg och pappa Benny sett till att shopen varit mer aktiv och attraktiv under säsongen och därmed ökat försäljningen. Positiv utveckling som gärna får fortsätta.

GOLFKROGEN
Fortsätter att leverera fantastisk god och vällagad husmanskost. Tone dementerade för en tid sedan vänligen och bestämt det elaka ryktet om avslut. Paret fortsätter att glädja oss med sin kokkonst de närmsta åren.

EKONOMI
Tegelberga Golfklubb redovisar en stabil ekonomi. Vi har fortsatt våra satsningar på en högkvalitativ banskötsel och service i reception och klubbhus. Ett ökat antal medlemmar och greenfeegäster bidrar till att klubben kommer att visa ett positivt ekonomiskt resultat och förstärkt kapital för 2019. Förbättringsarbetet kommer att fortsätta på många områden under 2020, men utan att riskera den långsiktiga stabiliteten i ekonomin.

SAMARBETE MED SÖDERSLÄTTS GK
Utträdet ur en4Skåne, som initierades av Söderslätts GK, blev för ett antal medlemmar en negativ nyhet. Efter att förklarat situationen i det extra ordförandebrev som skickades ut tror och hoppas jag att de flesta förstår varför detta var nödvändigt. Vår uppgift är att se till att det finns en tillgänglig bana för er medlemmar och även tillgänglighet för betalande greenfeegäster. De senaste årens starkt ökande spel från de största en4Skåneklubbarna (1/4 av alla ronder 2019), säkert beroende på vår höga kvalitetsnivå, har bidragit till sämre tillgänglighet under attraktiva tider. Var medlem i den klubb där du trivs bäst och spelar mest – har tyvärr inte gällt för alla!
Vi påbörjar arbetet i veckan med att, i samverkan med Söderslätts GK, färdigställa avtalet inför samarbetet 2020. Jag ser fram emot en positiv utveckling tillsammans och jag återkommer med mer information om hur detta kommer till uttryck och hur det ger er som medlemmar ett högt mervärde.

INFORMATION/FRÅGESTUND 13/10
Styrelsen har planeringsdag söndagen den 13:e oktober. Vi kommer därefter att finnas till förfogande i klubbhuset mellan 15:00-16:30 för att ge ytterligare information och svara på frågor från er medlemmar. Varmt välkomna!

BANA
Fredrik Rosberg som arbetat som säsongsanställd greenkeeper, ersätter Stefan Cronqvist som slutade på egen begäran under sommaren. Vi tackar Stefan för det fina arbete som han utfört under sina år på Tegelberga. Mikael Andersson som började sin anställning hos oss i maj och sköter tvätt, rengöring och service av vår utrustning har genom sitt arbete bidragit till mer tid och ökat fokus på arbetet på banan för övriga.

Ni som spelat banan senaste tiden har noterat att vi testar ändrad teeplacering på hål 14 under hösten. Tyck gärna till om detta!

RECEPTION/KANSLI
Vi kortar öppettiderna i reception stegvis under oktober för att under november enligt plan endast ha öppet på lördagar.
Hanne Wihlborg, Iréne Stenlund och Alfred Norén är i tjänst under oktober. Från november och framåt kommer i huvudsak Iréne att tjänstgöra. Öppettiderna kommer att anslås i klubbhuset och finnas på hemsidan.
Christina Knutsson som tjänstgjort i reception/kansli under de senaste två åren slutade på egen begäran under september. Vi tackar Christina för det fina arbete som hon utfört för Tegelberga GK.

KOMMITTÉER
Vi behöver fler medlemmar som kan bidra med engagemang och tid i våra kommittéer för att utveckla vår verksamhet. Hör gärna av er till mig eller någon av de övriga i styrelsen. Ni är varmt välkomna och det finns plats!

VÄLKOMNA PÅ
Höstmötet, som är planerat till den 24 oktober kl 18:00. Kallelse, dagordning och handlingar inför mötet kommer att anslås och finnas tillgängligt på sedvanligt sätt på klubben.
Tegelberga den 1 oktober 2019
Tommy Hansson