Ordförandes Påskbrev April 2019

Tegelberga den 21 april 2019

ORDFÖRANDES PÅSKBREV APRIL 2019

Hej alla golfare på Tegelberga GK!

Vi har haft en härligt tidig start av säsongen, just nu är vädret fantastiskt!!

Banan är i mycket bra skick, grön och med greener i ett otroligt bra skick. Senaste veckan har det rullat motsvarande ca 10 på stimpen. Jag har träffat flertalet glada golfare, både medlemmar och gäster, som öser beröm över vår anläggning, senast idag fick vi omdömet ”Fantastiskt välskött bana!” på vår FB-sida och det är förstås värmande. Vi har helt enkelt suveräna greenkeepers, något vi kan vara stolta över!

Som ni kanske har märkt har vi utökat vår grästee (300 m2) på drivingrangen och den är nu i våg och mer än dubbelt så stor som tidigare. Gräset rullades ut i veckan och teen beräknas vara färdig att ta i bruk i samband med att SGT damtourtävlingen gästar oss i senare delen av maj.

Golfshopen är fullmatad med nyheter och krogen är i full gång. Det är mycket rörelse och glada miner på klubben.

Vi har sedan mars haft en positiv ökning av nya medlemmar. Vi har till dags dato registrerat nästan 70 st nya medlemmar bara i mars och april. En utveckling som klart visar att vi är en attraktiv klubb. Vi måste tillsammans verka för att de som visar intresse för vår klubb och golfspelet, utvecklas och stannar!

SWEDISH GOLF TOUR DAMER – TEGELBERGA OPEN BY TRELLEBORGS KOMMUN

I början av maj 2018 hade vi vår första SGT damtourtävling. Trots att vi var nybörjare att anordna en nationell stortävling av detta slag blev det en succé. Både de tävlande tjejerna och Svenska golfförbundet var så nöjda att vi fick frågan att anordna denna tävling även under 2019. Det eko som det gav har också gjort att vår anläggning kommit med på golfkartan. Vi ser det bland annat i en ökad total greenfee-intäkt under 2018.

Styrelsen beslutade att genomföra tävlingen även under 2019 trots att vi hade ett negativt ekonomiskt resultat 2018. Bo Rolf och Stefan Ekelund fick uppdraget som projektledare. Projektet startade under senhösten 2018. Våra greenkeepers samt svenska Golfförbundets representant Sofia Pettersson har varit viktiga aktörer i detta arbete. Agendan bestod i flertal aktiviteter: organisering, planering, marknadsföring mm. Prioriterade aktiviteter var försäljning av Pro-Am bollar och att få tag på en huvudsponsor som skulle få sätta sitt namn på tävlingen.

Projektledningen har nu redovisat ett imponerande resultat:

– 22 ProAm-bollar sålda vilket täcker den totala prisbordet för tävlingen på 100 000:-.

– De kommunala bolagen: Visit Trelleborg, Trelleborgshem, Trelleborgs Hamn AB och Trelleborgs Energiförsäljning AB, står som huvudsponsor för tävlingen.

Tävlingen har nu namnet: Tegelberga Open by Trelleborgs kommun. Läs vidare på https://www.tegelbergagk.se/tegelberga-open-2019/

Pro Am-tävlingen spelas torsdag 23/5 och huvudtävlingen den 24-26/5. Golfens dag infaller på lördagen i tävlingsveckan och vi hoppas att det totala eventet skall locka både publik och förhoppningsvis nya medlemmar till Tegelberga GK.

SM H30

Skånes Golfförbund står som värd SM-2019 och Tegelberga GK kommer att stå som värd för SM Herrar H30 den 12-14/7.

Vi behöver funktionärer under tävlingsdagarna, anmäl er gärna till detta! Finns lista i receptionen. Ange klädstorlek för piké och vindtröja.

Ja mycket aktiviteter står för dörren. Vi har just nu ett underbart påskväder och jag hoppas att ni är ute på banan!!

En glad fortsatt påskhelg önskar

Tommy Hansson

Ordförande Tegelberga gk