Tegelberganytt 02 2020

HEJ ALLA TEGELBERGARE!
Vädret under inledningen av 2020 har tyvärr präglats av mycket regn och blåst som inte direkt inbjudit till golfspel. Vår bana är liksom många andra i vårt land mycket blöt för tillfället. Men förhoppningsvis blir det snart bättre!

GAMLA BANAN 30 ÅR
Den 14 juli i år är det exakt 30 år sedan vår fina 18-hålsbana invigdes och förberedelser för denna högtidsdag har påbörjats. Det är förmodligen en del av er som varit med i klubben under lång tid som har fotografier och bilder från olika tidsepoker, speciella händelser etc. Hör i så fall av dig till kansliet! Tanke är att skapa ett levande bildspel som ska rulla på våra TV-skärmar i klubbhuset.

NYTT VÅRLDSHANDICAPSYSTEM DEN 1/3!
Den 1 mars införs ett helt nytt handicapsystem i Sverige – världshandicapsystemet. De sex stora handicapsystem som funnits sedan tidigare blir nu ett gemensamt som gäller över hela världen.

Du kan läsa allt du behöver veta om detta på Svenska Golfförbundets sida VÄRLDSHANDICAP 2020. Det är mycket matnyttig information där grunderna och fördelarna med det nya systemet förklaras, det finns ett lättfattligt onlineutbildningspaket samt ett omfattande avsnitt med Frågor & Svar. Ta en stund och titta igenom denna information!
Vi kommer snart att bjuda in till informationskväll om detta!

NY 44-TEE INTRODUCERAS PÅ GAMLA BANAN
Från och med denna säsong kommer vi att introducera en 44-tee (ca 4400 meter) på Gamla Banan. Damer ges härmed möjlighet att välja att spela från en kortare tee än den traditionella 48-teen och därigenom förhoppningsvis förbättra spelupplevelsen.
Den nya teen kommer inledningsvis att ha orange teemarkeringar (se bild).

TEGELBERGA GK BÄST I SKÅNE
Vi nämnde i förra Nyhetsbrevet att vi var en av 10 klubbar som av Golfhäftet nominerats till Favourite Golf Course 2019 Awards.
Vi kan nu stolt meddela att vi utsågs till REGIONAL WINNER SKÅNE bland de 25 klubbar som har Golfhäftet i vårt landskap och topp 5 bland 220 deltagande klubbar i Sverige!

ERBJUDANDE FRÅN MOREGOLF MASTERCARD
MoreGolf Mastercard är ett kreditkort speciellt anpassat för golfare med bl.a. bra bonussystem, förmånlig reseförsäkring anpassad för golfare + andra fördelar för oss som spelar golf. JUST NU erbjuds medlemmar i arrangörsklubbar för Nordic Golf Tour (som vi är) gratis årsavgift första året (normalt 295:-). Erbjudandet gäller tom 31/3. Läs mer om fördelarna och beställ Ditt kort HÄR!

NY TERMINAL I ENTRÉN
Den gamla terminalen har försvunnit och ersatts med en skärm med bättre grafik och snabbare respons. Skrivaren för scorekort är monterad i det väggfasta skåpet. Mer plats och enklare handhavande!

VI SÖKER DIG SOM VILL OCH KAN HJÄLPA TILL I KLUBBEN!
Vi får ständigt bekräftelse på den höga kvaitén vi har som klubb via uttalanden från besökare och betyg i allehanda gäst-och medlemsenkäter. För att bibehålla detta rykte är vi i behov av ideella insatser.
Ett exempel är våra BANVÄRDAR som under några timmar på helgen ser till att medlemmar och gäster trivs på banan och finns till hands om frågor eller problem uppstår. Det är en stimulerande uppgift, du har tillgång till golfbil och som tack får du fika och lunch. Anmäl dig till kansli@tegelberga.se om du är intresserad att ställa upp någon/några gånger under året, vi behöver Dig!!
Vi behöver även hjälp i vårt TISDAGSGÄNG! Vi som har tid och lust samlas traditionellt på tisdagsmorgnar och dressar tees, trimmar dammkanter etc. Maila till bana@tegelberga.se om du är intresserad! Det är inget tvång, du kan vara med någon gång då och då!
Vi behöver även tillskott av medlemmar som kan tänka sig hjälpa till i våra KOMMITTÉER. HÄR hittar du en sammanställning och kontaktpersoner, tveka inte att höra av dig!

FÖRMÅNLIGA GOLFPAKET FRÅN LYDINGE RESORT!
Vi har ett samarbete med Lydinge Resort utanför Helsingborg som, sedan de öppnade ett helt nytt hotell på sin anläggning 2018 haft många nöjda besökare. De erbjuder många förmånliga paketerbjudanden som Du kan ta del av genom att klicka HÄR. Varför inte ta chansen till ett avkopplande ”break”!?
EXTRA! Som medlem i Tegelberga får du ytterligare 100:- i rabatt om du bokar ett golfpaket på Lydinge Resort innan 31 mars!