Tegelberganytt 06/2020

Tegelberganytt 06/2020

TEGELBERGAS GOLFVECKA I FULL GÅNG!

Golfveckan inleddes den 29/7 i blåsigt väder med Christoffers tävling som innehöll en massa roliga specialinslag precis som vanligt. Av de drygt 100 startande spelade Lars Larsson (blå jacka på bilden ovan) bäst och vann på 47 poäng, följd av 7 (!) spelare på 44 poäng.

Idag 30/7 avgjordes Restaurangens foursome, alltid lika populär, med morgonfralla, fika under rundan med Tones ljuvliga kanelsnäckor samt avslutande lunch inbakat i programmet.
50 deltagande par, blåsigt med lite regnstänk emellanåt men inga sura miner kunde upptäckas!
Marie & Johnny Carlsson vann på fina 67 slag, tätt följda av Lena &Thord Bengtsson på 68 slag.
Grattis till alla pristagare!

Imorgon avgörs Golfveckans Scrambletävling (fulltecknad).
På lördag är det dags för Tre klubbor (greensome) med fina väderutsikter.
På söndag avslutas Golveckan med Golfveckans final (singel i två klasser).
Platser finns kvar både lördag och söndag! Skynda att anmäla dig/er, anmälningstiden går snart ut!

EXTRA HÅRT TRYCK PÅ BANAN 2020
Under detta år har vi haft hög beläggning på Tegelberga då många vill spela vår bana. Vi förväntar oss fortsatt mycket spel framöver, speciellt på attraktiva tider. För att få ett bättre flöde och skapa plats till fler golfare kommer vi att flytta ihop 1 & 2-bollar till 3 & 4-bollar under perioder med hög belastning. Dessa perioder kan variera från dag till dag. Vi förbehåller oss rätten att flytta fram tiden max två starttider (20 minuter) utan att kontakta spelarna. Tänk gärna på detta när du bokar tid. Boka gärna in dig/er på redan bokade 1- eller 2-bollar.
Under perioder med hög belastning gäller fyrbollstempo på banan, dvs tvåbollar, med eller utan golfbil, äger inte automatiskt företräde i egenskap av ”snabbare boll”. ”Idealtiden” för en fyrboll på Tegelberga som är angiven på OnTag-scorekortet är 4:17.
Fortfarande gäller såklart skyldighet att släppa igenom om man tappar kontakten med framförvarande bollar

PGA CHAMPIONSHIP BY TRELLEBORGS KOMMUN
Det är nu knappt tre veckor kvar tills vår stora damtävling drar igång och förberedelser pågår för fullt. För er information kommer vi att stänga grästee på driving range fr.o.m. måndag för att den ska hinna växa till sig fram till tävlingen.

Vi ber alla som spelar banan framöver att vara extra noga med att laga nedslagsmärken på greenerna, både ditt eget och andras. Denna video visar hur man lagar så att greenytan läker så snabbt som möjligt.
Vid bunkerbesök får ni gärna plocka några småstenar och kasta ut dem i högruffen!
Lägg tillbaks uppslagna torvor på fairway så läker skadan fortare.

SLUTLIGEN UPPREPAR VI
Det slarvas mycket med ankomstregistrering före spel! Du kan göra det i receptionen, i golfterminalen i entrén eller, kanske enklast, i appen MIN GOLF BOKNING som är gratis och kan laddas ner från App Store eller Google Play.
HA EN FORTSATT BRA SOMMAR!