Tegelberganytt 08/2020

PGA CHAMPIONSHIP BY TRELLEBORGS KOMMUN – EN FRAMGÅNG
Tiden går fort! Nu har redan två veckor gått sedan svenska damtouren var på besök på Tegelberga. Det blev ett lyckat arrangemang med idel lovord från såväl de tävlande, Svenska Golfförbundet och PGA!
Veckan inleddes med en ProAm-tävling med 38 deltagande lag i fint väder där Johnnys VVS med Amanda Lindahl från Uricehamns GK hemförde segern.

Huvudtävlingen blev en spännande uppgörelse. Linda Lundqvist från AIK GK verkade gå mot en säker seger men blev slutligen besegrad av Elin Arvidsson från Falkenbergs GK som avslutade med en birdie.

Under tävlingens första runda satte Linda Lundqvist nytt banrekord med 64 slag (-7). Dessutom, andra dagen, gjorde Emma Svensson från Ringenäs GK sitt livs första HIO på hål 12!

Vi tackar våra huvudsponsorer Trelleborgs Hamn, Visit Trelleborg, Trelleborgs Energi samt Gardenfix som gjorde det möijligt för oss att genomföra tävlingen!

AFTER TOUR BY CALLAWAY
Söndagen efter tävlingen fick vi”vanliga” golfare prova på att spela banan med samma set-up som sista varvet på huvudtävlingen. Vinnare och stolta ägare till en uppsättning wedgar från Callaway blev Dan Jönsson (A-klassen) och Mattias Ahlberg (B-klassen, på bild)

SVENSK GOLF SENIOR TOUR FÖR DAMER PÅ TEGELBERGA
12-13 september spelas andra och näst sista omgången av Svensk Golf Senior Tour, klass D30, D50 och D60 på Tegelberga med i skrivande stund 62 anmälda deltagare. Det är en prestigefylld tävling där rankingpoäng delas ut efter resultaten i varje deltävling som sedan avgör vem som får representera Sverige i framtida uppdrag/tävlingar. Samma regler som tidigare gäller, dvs ingen publik tillåts.

BANKOMMITTÉN
Det har varit en hektisk period för vår banpersonal som gjort ett fantastiskt jobb med att hålla banan i kanonskick hela sommaren. Kommande vecka blir också hektisk men sedan lugnar det förhoppningsvis ner sig något.
Vi har dock många projekt i planen inför höst/vinter, bland annat:
– Färdigställandet av vagntvätten (i närtid)
– Förbättra gångvägen ner från 56-tee på hål 15
– Nya tees på hål 20
– 44-tee på hål 6
– Förlänga 40/44-tee på hål 14
– Förbättra dräneringen på fairway på hål 1, 8 och 11 (framför green)
Det blir en hektisk period framöver!
Sist men inte minst, hjälp oss med att laga nedslagsmärken på greenerna!

MEDLEMSKOMMITTÉN
Kallelse till årets kommittégolf (19/9) har skickats via mail till alla som på något sätt har hjälpt till i klubben under det gångna året. Om vi missat dig, kontakta kansliet omgående!

MEDLEMSUNDERSÖKNING
Den 26/8 skickades medlemsundersökningen Players 1st ut via mail till den andra hälften av medlemmarna. Vi uppskattar om ni tar er tid att fylla i den, era åsikter är viktiga! Sista svarsdag är 9/9. Kontrollera i skräpposten om ni inte fått den.

RESTAURANGENS MENY VECKA 37
Måndag: Grillade revben med äpplesky
Tisdag: Kokt kolja med äggsås
Onsdag: Kokt kalv med dillsås