Tegelberganytt 09/2020

SVENSKA SENIORTOURENS BESÖK EN FRAMGÅNG!
Den gångna helgens tävling på Svenska Seniortouren för damer, kategorier D30, D50 och D60, blev en stor framgång för Tegelberga. 66 spelare från 50 klubbar var på plats och alla verkade helnöjda med arrangemanget vilket innebär att Tegelbergas namn sprids ytterligare i den svenska golfvärlden! Vi fick idel beröm av deltagarna för banans layout och dess skick trots en besvärande blåst som gjorde det svårspelat. Greenerna var fantastiska, ”de bästa vi spelat på i år”, hördes från ett antal spelare.
Tack ni som ställde upp som funktionärer, det var mycket uppskattat!

ANMÄL DIG TILL AGDAS HÖSTSINGEL 26/9!
Nästa lördag spelar vi Agdas Höstsingel med ett fantastiskt prisbord bestående av heminrednings-detaljer med det där lilla extra som förgyller ditt hem och ger det värme! Tävlingen spelas i två klasser, anmäl dig HÄR!

Agda´s mysiga country shop ligger på sydkusten 6 km öster om Trelleborg och är väl värt ett besök. Läs mer på Agdas hemsida!

HÖSTMÖTE
Tegelbergas Höstmöte äger rum den 22 oktober och separat kallelse kommer att skickas ut via mail. Motioner till höstmötet skall enligt stadgarna vara Styrelsen tillhanda senast fyra veckor innan mötet.

MEDLEMSUNDERSÖKNINGEN AVSLUTAD
Medlemsundersökningen Players 1st är nu avslutad. Först och främst, tack alla ni som har tagit er tid att svara på frågorna! Vi placerar oss som nr 31 i ”nöjdhetsindex” av de 355 klubbar som deltagit vilket vi är mycket nöjda med. Styrelsen kommer att analysera materialet och presentera en sammanfattning på Höstmötet. Inkomna kommentarer kommer att besvaras.

MEDLEMSKOMMITTÉN
Årets kommittégolf har som meddelats via separat utskick den 10/9 flyttats till den 17/10. Anmälan om deltagande för dig som är inbjuden måste ske senast 9/10 till Gerd Gustavsson (adress i utskickat mail).

LÅNGSAMT SPEL

Vi får även i år mycket goda recensioner i de gästenkäter vi deltar i. En vanligt förekommande synpunkt är dock ”långsamt spel”. Det är säkerligen samma sak på de flesta andra klubbar då ökad beläggning med mycket gästspel gör att det tar längre tid. Vi kan dock alla hjälpas åt att i möjligaste mån förbätttra situationen:

• Ha som målsättning att hålla er plats på banan, såklart utan att stressa. Tillämpa ”readygolf”.
  • Om man börjar tappa kontakt med bollen framför, försök om möjligt att ”täta luckan”.
  • Om gapet blir för stort, släpp igenom bollen bakom på ett effektivt sätt, t.ex. i samband med letning eller vid utslag på ett par 3 hål.
  • Om ni tar paus efter hål 11, släpp igenom boll som väljer att spela vidare utan paus.
  • Vi förbehåller oss rätten att slå samman till tre och fyrbollar under dagar med hög belastning.
  • Om man trots det går i en tvåboll när det är mycket bokningar får man acceptera att det går långsamt. Gå om möjligt gärna samman med en annan tvåboll.
  • Golfbil betyder inte att man har rätt att bli genomsläppt.
  • Till sist: ha roligt och njut av golfrundan!