Tegelberganytt 10/2020

HEJ ALLA TEGELBERGARE!
Det har varit ett intensivt golfår i Sverige och antalet spelade ronder har slagit alla rekord. Inflödet av nya golfare och ”återvändare” har varit stort vilket inneburit en välbehövlig injektion till klubbarna, inte minst ekonomiskt.
Det ökade spelmängden av såväl medlemmar som gäster har såklart lett till ökad ”trängsel” vilket på Tegelberga märkts tydligt på såväl Gamla banan som Niohålsbanan.
Det ökade spelet leder även till ökat slitage på banorna. Vi har dock bibehållit en hög kvalitet hela året vilket inte minst märkts i de gästrecensioner vi fått och vi placerar oss återigen högt upp på diverse rankinglistor över svenska banor där de ”vanliga” golfarna får tycka till, t.ex. Leading Courses:

VÅRA BANARBETARE – EN VIKTIG RESURS!
Vi är skyldiga våra duktiga bankillar ett stort tack för att banan bibehållit sin kvalitet under året. Det ökade spelet leder självfallet till en mer stressfylld arbetssituation för dem eftersom de måste utföra sitt arbete trots att det finns ett fler golfspelare på banan. De visar alltid stor hänsyn, är vänliga och gör sitt bästa för att störa spelet så lite som möjligt. Det är dock oundvikligt att det emellanåt uppstår situationer där vi får vänta en stund för att de ska slutföra sitt arbete. Glöm då inte att de alltid har företräde!

ANMÄL DIG TILL ICA KVANTUM KARLSSONS GÅSAGOLF!

Årets sista tävling, den traditionella GÅSAGOLFEN, spelas lördagen den 24/10. Vi tackar vår samarbetspartner ICA KVANTUM Karlssons i Svedala som, som vanligt, står för ett digert prisbord som inte kommer att göra någon besviken!

Tävlingsformen är foursome som spelas i en klass. Lunch ingår i anmälningsavgiften (250:-). Anmäl dig tillsammans med din kompis, fru, sambo etc här, det finns fortfarande platser kvar! (I foursome spelar man i lag om två personer. Man spelar på samma boll och slår vartannat slag på denna samt spelar växelvis från utslagsplatserna.)

HÖSTMÖTE
Tegelbergas Höstmöte äger rum torsdagen den 22/10. Anmälan göres senast den 16/10 via mail till kansli@tegelberga.se.
Gällande dagordning och restriktioner pga Covid -19 hänvisar vi till kallelsen som skickades via mail till samliga medlemmar den 7/10. Handlingar till Höstmötet finns att hämta i receptionen från den 15/10.

MEDLEMSUNDERSÖKNINGEN PLAYERS 1ST
Sammanfattningen av medlemsundersökningen som skulle presenteras på Höstmötet är inte slutförd och kommer istället stt presenteras separat vid senare tillfälle.

RECEPTION – GOLFBILAR
Det myckna regnandet förra veckan gjorde banan blöt och lerig. Den har nu torkat upp och golfbilar är åter tillåtna. Kontrollera dock framöver med receptionen innan spel om situationen skulle förändras.
Öppettider i oktober: vardagar 8-14 och helger 8-15.

Tjejsatsning
Ett av Tegelbergas många krafttag läggs nu på en Tjejsatsning! Tjejer i åldern 22-40 står i fokus och framförallt deras önskningar om vad en bra tjejverksamhet ska innehålla.
Det sociala nätverket är viktigt och ligger som grund i vår nya satsning.
Innehåll: schemalagda träningar och spelträffar samt en plattform för spontana träffar med såväl träning, spel och gofika. Viktigt var även klädsortimentet i shopen vilket de får vara med och påverka inför 2021. Följ gärna vår satsning här!

RESTAURANGEN
Vi stänger för säsongen fr.o.m. måndagen den 26/10. Vi har även stängt den 19/10. Vi tar dock alltid gärna emot beställningar, kontakta i så fall Tone på 0768-634389.
Glöm inte att anmäla er till julbordet 4, 5 eller 6/12, även det till Tone!