Tegelberganytt 11 2019

Tegelberganytt 11/2019

Hej alla!
2019 har inneburit ett händelserikt och utvecklande år för Tegelberga Golfklubb. Vi har klättrat rejält i ranking avseende kundnöjdhet, både bland er medlemmar och hos våra gäster, mycket beroende på att alla som rör sig på klubben har ett positivt och välkomnande sätt – vi ser varandra. Den höga kvaliteten på banan och hela anläggningen är ju grundläggande och också en väldigt viktig faktor. Vi försöker nu inför 2020 att fortsätta denna positiva utveckling.

Vi genomförde två viktiga event under 2019: Tegelberga Open by Trelleborgs Kommun som var en deltävling på SGT, den svenska proffstouren för damer samt SM H30 för herrar. Båda blev mycket lyckade tillställningar! Vi har kommit in på golfkartan, även utanför den svenska gränsen!

Vi fick förfrågan från Svenska Golfförbundet att 2020 arrangera en tävling på högre nivå inom damtouren, LETAS, som är undertouren till Europatouren för damer. Vi har accepterat utmaningen och Trelleborgs kommun är även här vår huvudsponsor vilket är mycket positivt. Vi förväntar oss ca 120 deltagare från upp till 20 olika länder och förhoppningsvis en hel del intresserade åskådare från när och fjärran. Tävlingen äger rum i slutet av maj och vi kommer att behöva hjälp av er medlemmar som funktionärer, mer om detta längre fram!

Tävlingen inleds med en ProAm onsdagen den 27/5 där deltagande tremannalag får äran att spela med en av de duktiga tjejerna under trevliga former. Mat + fint prisbord ingår. Kostnad per lag: 5000:-. Välkomna att anmäla ert lag till Bo Rolf, 0706-375049 eller mail till bo.rolf@telia.com!

Vi har också fått förfrågan och accepterat att stå som värd för en omgång av den svenska Seniortouren för Damer i augusti vilket är mycket positivt.

Under dessa decemberdagar med regn och blåst känns det bra att vi tillsammans har mycket att se fram emot under 2020.

Svenska Spels ”GRÄSROTEN” fördelar varje år 50 miljoner till ungdomsverksamheten i anslutna föreningar. I år har detta gett oss 3398:-. Tack ni som har stöttat oss! Prata med ditt ombud nästa gång du spelar på Svenska Spel hur du ska göra för att välja Tegelberga!

Det finns fortfarande ett antal oidentifierade och obetalda låsta bagskåp. Om du vet med dig att det gäller dig är det hög tid att tömma det. Efter årsskiftet kommer vi att klippa upp hänglåsen och avlägsna eventuellt innehåll för att ge plats åt andra som önskar skåp.

Nu på lördag den 21 december 9 – 13 har vi öppet i reception/shop och bjuder alla besökare på glögg med tilltugg. Irene och jag tillsammans med några kollegor i styrelsen kommer att vara på plats för att prata med er och svara på era frågor. Varför inte passa på att lösa er medlemsavgift om ni inte redan gjort det? Eller köpa Golfhäftet som julklapp till någon du känner?

Vi i Styrelsen på Tegelberg Golfklubb ber att få önska alla en GOD JUL och ett riktigt GOTT NYTT GOLFÅR på Tegelberga Golfklubb

Tommy Hansson