Tegelberganytt 4/2019

Hej!
Vi är nu en bra bit in i maj och golfsäsongen är igång på allvar. Ryktet om den höga kvalitén på våra banor har spridit sig vilket lett till mycket spel av såväl medlemmar som gäster. Detta är mycket positivt för klubben. Dock, inget gott som inte har något ont med sig eftersom det av naturliga skäl blir svårare att få starttider under attraktiva perioder. Vi har en fördel med vår fina Niohålsbana, men även där har spelfrekvensen ökat. Vi kommer därför att inom en snar framtid införa tidsbokning på en del tider även på denna bana för att förbättra möjligheten för er att planera ert golfspel.

TEGELBERGA OPEN BY TRELLEBORGS KOMMUN
Den 24-26 maj arrangerar vi för andra året i rad en tävling på den svenska proffstouren Swedish Golf Tour (SGT) för damer. Nytt för i år är att huvudsponsor för tävlingen är Visit Trelleborg, TrelleborgsHem, Trelleborgs Hamn och Trelleborgs Energiförsäljning AB. Tävlingen heter Tegelberga Open by Trelleborgs Kommun och är årets andra omgång av dennna tävling. Fjorårets arrangemang blev en succé, med lovord från såväl Svenska Golfförbundet som från spelarna och vi är hedrade och stolta för att återigen få axla detta ansvar. Vi kommer att göra vårt yttersta för att göra detta arrangemang till en framgång.
I år erbjuds ni genom en tävling som anordnas av Visit Trelleborg möjligheten att själv spela med proffstjejerna i ProAm-tävlingen som spelas den 23/5! Läs mer och anmäl ert intressse HÄR!
Det finns fortfarande ett fåtal ProaAm-bollar kvar för dig som är intresserad. Kontakta i så fall Bo Rolf (<bo.rolf@telia.com> eller 0706-375049).

TÄVLINGSKOMMITTÉN
På lördag 11/5 spelas årets första singeltävling, Slaget om Ronneby Brunn, i två klasser med jättefina priser! Förstapriset i respektive klass är en vistelse för två personer på Ronneby Brunn, inkluderande övernattning och greenfee?! Men det finns mycket mer ”godis” på prisbordet så tveka inte att anmäla er! OBS! Anmälningstiden går ut imorgon torsdag kl 12:00 så det gäller att skynda sig!

Den 25 maj anordnas Golfen Dag på 320 golfbanor runt om i Sverige. Vi ser detta som ett gyllene tillfälle för intresserade att besöka vår golfklubb och prova på golf och samtidigt se proffstjejerna ”in action”. Bjud in vänner och bekanta för att både se hur det ”ska gå till” och sedan själva prova på under ledning av våra ”pro´s”mellan kl 12-15. Såklart är alla välkomna hela dagen för att beskåda tävlingen!

ÅTERVINNING AV GAMMAL GOLFUTRUSTNING

Under vecka 21, i anknytning till Golfens Dag går golfbranschens största aktörer ihop och arrangerar ”Green Week Golf Recycling”. Då blir det möjligt att lämna in förbrukad och överbliven golfutrustning för återvinning hos utvalda golfklubbar som är med och arrangerar Golfens Dag. Tegelberga GK är utvald och kommer under vecka 21 att ha containers uppställda på parkeringsplatsen där ni kan lämna in förbrukad och överbliven golfutrustning för återvinning. Det går såklart bra att även bra att lämna in andra kläder och annat metallskrot.
Återvinning av kläder och skor går oavkortat till Röda Korsets second handverksamhet. Allt överskott från metallåtervinningen går till att främja miljöarbetet inom golfen.
OBS. Gamla golfbagar kan inte tas emot!

BANKOMMITTÉ/KLUBBHUSKOMMITTÉ
Cirka 15 frivilliga dök upp i tisdags och slet ett antal timmmar kring klubbhus och på banan. Rabatterna är nu ogräsfria och kantskurna, våra tees nydressade och hinderplattor nymålade. Tack alla! Mer hjälp behövs inför SGT, hör av er till <tisdagsganget@tegelberga.se> om ni har lust att hjälpa till! Det går bra att komma när ni vill, hör bara av er!

Den nya grästeen på drivingrange ser riktigt bra ut och kommer enligt utsago att tas i bruk till SGT!
Blomsterängarna vid hål 1 och 6 är nu sådda så nu väntar vi bara på att det ska gro ordentligt. Vi kommer även att lägga ut halmbalar och trädstockar som ska tjänstgöra som bo åt insekterna.

MEDLEMSKOMMITTÉN
Vi vill påminna om följande möjligheter ni har att stötta Tegelberga Golfklubb:
1. Spara era kvitton när ni handlar på CityGross i Trelleborg och Staffanstorp och lägg dem i den gula brevlådan till höger när ni kommer in i klubbhuset. Vi får 1% tillbaks på summan vilket ger tusenlappar till vår Juniorverksamhet.
2. Hämta en nyckelbricka från ICA Maxi Trelleborg i vår reception. Använd den i kassan när du handlar där så får Tegelberga 1% tillbaka på inköpssumman.
3. Funderar du på att byta elleverantör? Välj i så fall Trelleborgs Energi och skriv in Tegelberga Golfklubb under Förenings-el. Då får klubben 200:- vid nyteckning eller omteckning av avtal + 10:-/ månad så länge avtalet löper. Det går även bra att teckna Förenings-el för dig som redan har Trelleborgs Energi som leverantör.
4. Svenska Spels ”Gräsroten” fördelar 50 miljoner varje år till ungdomsverksamheten i föreningar som är anslutna, vilket Tegelberga Golfklubb är. Prata med ditt ombud nästa gång du spelar på Svenska Spel hur du ska göra för att välja Tegelberga!

Det blev mycket information även denna gång, jag hoppas att ni orkade vara med ända till slutet!