Tegelberganytt 5 2019

Tegelberganytt 5/2019

Efter flera veckors intensivt förarbete och fyra hektiska och jätteroliga tävlingsdagar är så Tegelberga Open by Trelleborgs Kommun till ända!
Det började i torsdags med en mycket uppskattad och lyckad ProAm-tävling med 24 deltagande lag. Vinnare blev Team Golfsimulatorn i Trelleborg bestående av Viva Schlasberg Golf, Daniel Bengtsson, Gustav Björk och Fredrik Seeger.

Huvudtävlingen, som var andra omgången av svenska proffstouren (SGT) för damer, inleddes i fredags med 53 startande. Under tre dagar kämpade tjejerna i allt sämre väder som kulminerade i kylig blåst och småregn sista dagen. Trots detta syntes inte en sur min, varken hos de tävlande, funktionärerna eller publiken!

Det såg inför avslutningsdagen ut att kunna bli en jämn och spännande avslutning, men efter ett rejält ryck av Moa Folke från Landeryds Golfklubb på hål 6 – 9 (eagle, birdie, par, birdie!) var tävlingen i stort sett avgjord. Moa stod slutligen som segrare med totalt 209 slag, sex slag före Emma Svensson, Ringenäs samt Linn Grant, amatör från Rya Golfklubb. Trea i proffsklassen blev Ebba Wittström, Höganäs golfklubb.
Tack alla anställda och funktionärer som hjälpt till att göra detta arrangemang till en succé! Vi har fått idel lovord för såväl banan som arrangemanget i stort, Inte att förglömma restaurangen som alltid får högsta betyg!

NY GRÄSTEE PÅ PLATS!
I samband med tävlingen invigdes även vår nyanlagda grästee på driving range som blivit tre gånger större! Den fick sig sina törnar men är redan dressad och kommer att hämta sig snart!

söndag 2 juni står MULLIGAN MASTERS BY CULLIGAN på programmet. Det är en singeltävling i två lika stora klasser som går i klädernas tecken. Ett jättefint prisbord väntar så det är bara att anmäla sig på direkten!
Regler: Varje spelare får slå om ett slag per hål. Om slaget inte använts är det förbukat och kan alltså inte sparas till efterkommande hål.

Anmälningstiden går ut den 30 maj kl 12:00. Anmälan och information.

På vår Nationaldag den 6 juni spelas det traditionella NATIONALSLAGET.  Det är en Irish Greensome, dvs en partävling där spelarna får slå ytterligare ett slag på partnerns boll på alla par 4- och par 5-hål (ej par 3) innan man väljer vilken boll man vill spela vidare på.
Tävlingen går i i svenska flaggans färger och alla som är klädda i blågult får en present i shopen!

Anmälningstiden går ut 4 juni kl 12:00.  Anmälan och information.
Glöm inte att EGA (exakt tävlingshcp) krävs på Tegelbergas tävlingar för att erhålla pris!
MEDLEMSKOMMITTÉN
Vi vill påminna om Måndagsgolfen som är för för dig som har 36 och högre i hcp. Vi samlas 17:45 och spelar Niohålsbanan, har roligt tillsammans och väver in allt som har med golf att göra såsom regler, spelstrategi etc. Ta chansen och häng med och träffa likasinnade!
Vi vill samtidigt be dig som är erfaren golfare med att hjälpa till vid dessa sammankomster någon gång under säsongen med att agera ”fadder”. Det tar ca två timmar och både är roligt och mycket uppskattat! Skicka ett mail till <medlem@tegelberga.se> och anmäl ditt intresse, vi behöver just dig!