Tegelberganytt 6/2019

HEJ ALLA TEGELBERGARE!
Den härliga svenska sommaren är här med sin sol, värme och sina underbara långa kvällar. Låt oss hoppas på en fortsättning med fint väder men även en del regn till och från, det behövs verkligen. Verksamheten på klubben fortskrider i positiv anda med många nöjda besökare och medlemmar!
Ni har väl lagt märke till så fint vi har det kring klubbhuset. Rabatterna är välansade och innergården med sina pergulas blir alltmer lummig och inbjudande! Tack Anette & co!

Vi har dessutom fått en ny medlem i kommittén! Vår robotgräsklippare ”Robert” vandrar runt på gräsytorna framför klubbuset i sin ensamhet och ser till att de alltid är nyklippta! Tack Husqvarna och Malmö Skog & Trädgårdscenter för gräsklipparen och installationen! Övriga gräsytor som inte Robert når sköts förtjänstfullt av Micke, vår vaktmästare!

Blomsterängarna börjar ta fart och bli en prydnad på banan och en boplats för växter, bin och andra insekter.
På bilden syns blomsterängen till höger om hål 1. Vi kommer även framöver att placera ut s.k. ”bihotell” vid blomsterängarna.

TÄVLINGSKOMMITTÉN
I helgen avgjordes Lydinge Cup 3 x 6. Det blev en hård strid med tre lag på 66 slag netto. Segrade gjorde Björn & Mathias Ahlberg som belönades med varsitt golfpaket på Lydinge Resort. Andra plats knep Lena B Nilsson och Gustaf Hortén, tredje plats Gunilla Brorsson och Göran Bengtsson och på fjärde plats Lena M och Sven Eriksson. Stort grattis alla pristagare!

Redan nu på lördag är det dags för nästa tävling, Tegelbergamixen, en foursome med lag bestående av en dam och en herre. Klicka HÄR för information och anmälan!

Den 12-14 juli går därefter SM H30 av stapeln på Tegelberga GK. 75-talet duktiga spelare är anmälda till tävlingen som spelas från backtee (60-tee).
Kom gärna och titta på högklassig golf och heja fram våra egna deltagare Christoffer Wahlgren, Dennis Ostrell och JImmy Olausson!

Förresten, glöm inte att anmäla er till TEGELBERGAS GOLFVECKA 31/7-4/8, det är många trevliga tävlingar på programmet!

NYTT VÄRLDSHANDICAPSYSTEM 2020
Svenska Golfförbundet har på sin hemsida sammanfattat innebörden av det nya handicasystem som införs över hela världen nästa år. Klicka HÄR för att läsa artikeln. Vi rekommenderar dig att vara förberedd på vad det nya systemet innebär. Det är bra om du registrerar så många ronder som möjligt redan nu för att ditt hcp ska bli så rättvisande som möjligt!

MIN GOLF BOKNING – GOLFFÖRBUNDETS NYA OFFICIELLA APP!
Svenska Golfförbundet har i samarbete med Golfer Sweden lanserat en helt ny mobilapp för att förenkla ditt golfande. Du bokar tid, kan ankomstregistrera dig automatiskt när du kommer till klubben, föra din och dina medspelares scorer och mycket annat. Klicka HÄR för att se en kort introduktionsvideo om appen!

PLAYERS 1ST – MEDLEMSUNDERSÖKNINGEN
Slutligen, en liten påminnelse att fylla i medlemsundersökningen som hälften av er ska ha fått i er mail.

VECKANS MATSEDEL
Måndag: Rimmad oxbringa med pepparrotssås
Tisdag: Pancopanerad kapkummel med honungssenapssås
Onsdag: ONSDAGSBUFFÉ
Torsdag: Kalvfärslimpa med örtgräddsås
Fredag: Schnitzel a la Tegelberga
Lördag: Bromanbullar med whiskysås
Söndag: Tupp i rödvin

VI PÅ TEGELBERGA GK ÖNSKAR ER EN TREVLIG SOMMAR!

.