Tegelberganytt 9/2019

REGN OCH RUSK
Vädret har inte varit speciellt gynnsamt för golf den senaste tiden. Det myckna regnandet har gjort att banan är väldigt blöt varför det tills vidare råder golfbilsförbud. Det har dessutom inte gått att klippa fairway och kratta bunkrar i den omfattning vi önskat. Låt oss hoppas på mindre regn framöver så att det blir bättre förutsättningar för en skön golfrunda!
Banan är dock spelbar och på lördag 19/10 anordnas årets sista officiella tävling, den traditionella Gåsagolfen, anordnad av ICA Kvantum Karlssons i Svedala! Det är en greensome (slaggolf) i en klass med shotgunstart kl 10:00. 40 par är anmälda men det finns plats för fler, max antalet är 56. Anmälningstiden går ut torsdag kväll, anmäl dig på mingolf.se.

BANKOMMITTÉN
Denna vecka kommer vi att påbörja arbetet med att förbättra dräneringen av de främre bunkrarna på 12 och 14. Vi kommer även att förbättra vänster greenbunker på hål 9 genom att göra den större samt höja upp ”botten”.
Under hösten har vi planerat att göra en ”spolplatta” med vatten vid kompressorn så att man kan rengöra sin golfvagn efter avslutad runda.
Vi hade föregående vecka årets första frost. Vi vill därför upplysa alla om att FROSTVITA GREENER INTE FÅR BETRÄDAS!

MARKNADSKOMMITTÉN
Vi kan stolt meddela att Tegelberga Golfklubb nu finns med i Skånes officiella turistguide visit Skåne som en av Skånes bästa golfbanor. Mycket glädjande!
Under perioden 4/11 och två veckor framåt kommer Tegelberga Golfklubb att marknadsföras genom reklaminslag i radiokanalerna Retro FM och Rockklassiker.
Är du intresserad eller känner någon som skulle vilja bli samarbetspartner med oss? Kontakta i så fall vår marknadsansvarige Jan Kull (+46)708288205.

KLUBBHUSKOMMITTÉN
Förra veckan arbetade vi på hög höjd i klubbhuset för stt höja säkerheten genom att byta ut samtliga brandvarnare (12 st) till ny typ med 10 års batterilivslängd.

RECEPTION/KANSLI
ÖPPETTIDER: Vi har från och med denna vecka öppet 9-13 tom 26/10, därefter 8-12 resten av oktober.
UPPHITTADE SAKER: Golfhandskar, handdukar, head covers etc som hittats läggs i en låda utanför receptionen. Om du blivit av med något under säsongen, vänligen kontrollera där innan 31/10. Därefter kommer det som finns kvar att slängas.
BAGSKÅP: Vi ber er som har skåp i bagförrådet som inte är identifierade att ta kontakt med receptionen snarast. Det gäller skåpsnummer 7, 13, 17, 26, 28, 39, 69 och 71. Om ni inte hör av er innan årets utgång kommer vi att avlägsna hänglåset och eventuellt innehåll.
GOLFHÄFTET/GOLFHÄFTET PLUS: Berätta gärna för era golfvänner som innehar Golfhäftet att detta även gäller under helger resten av året. Dessutom kommer vi att ha PLUS-tider vilket ger gäster med Golfhäftet Plus möjlighet att spela fler gånger för halv greenfee (150:-). Se vidare på Golfhäftets hemsida.
ORDINARIE HÖSTMÖTE avhålles den 24/10 kl 18:00. Anmälan sker via mail till kansliet (kansli@tegelberga.se) eller via telefon 040-485690 under våra öppettider.

HJÄRTLIGT VÄLKOMNA TILL JULBORD PÅ TEGELBERGA GOLFKROG!

De senaste årens succé, julbordet på Tegelberga, serveras i år söndagen den 1/12 kl 14:00 samt söndagen den 7/12 kl 18:00.
Pris 350:- per person. Förra året blev fullbokat så det gäller att vara tidigt ute!
Anmälan sker senast 20 november till Tone via telefon eller sms på 0768-634389.
Väl mött bland julmaten önskar Tone & Arne med personal!