Vårslaget 2019 juniorer resultat

VÅRSLAGET 2019 FÖR JUNIORER

Det här gänget ungdomar är golfens framtid! Får vi bara behålla dem inom sporten så behöver vi inte vara oroliga, golfens fortlevnad är säkrad ♥️.

Det var 50 kämpar som möttes i Vårslagets andra tävling (av fyra) på Tegelberga GK lördagen den 13 april, 29 st i A-klassen och 21 st i B-klassen.

Det brukar sägas om vår bana att den kan vara en utmaning med sina backar men lördagens största utmaning var utan tvekan vädret! Det var iskyla som hade svept in över vår del av landet och när jag tidigt på morgonen parkerade på vår parkering, så snöade det ❄️. Det syns inte minst på bilden av vår ordförande, Tommy Hansson (som var en av två tävlingsledare), där han står vid första tee mycket väl påpälsad ?

Inte en enda av dessa 50 ungdomar bröt tävlingen trots att de var stelfrusna och hade svårt att greppa klubban p g a kylan (vi sålde våra sista vintervantar…). Det är imponerande om något!

I A-klassen segrade slutligen Victor Wollard från Ljunghusens GK Ljunghusen Golf Academy på 69 slag (2 under par!) tätt följd av:
2. Malte Dahlqvist Bokskogens GK
3. Aulis Soikkeli Vellinge GK
4. Jonathan Ericsson Ljunghusens GK
5. Linus Wennberg Malmö Burlöv GK
6. Anders Bastrup Arent Malmö Burlöv GK

I B-klassen vann Birk Westin från Bedinge Golfklubb på 67 slag (4 under par!) följd av:
2. Julia Bengtsson Barsebäck Golf & Country Club
3. Vår egen Anton Eriksson ☺️
4. Oskar Olsson Bedinge GK

Vår nya ordförande i Juniorkommittén, Lotta Ahlberg, skötte prisutdelningen med stort beröm godkänt! Varmt grattis till pristagarna och välkommen tillbaka en dag när en ljuv sommarbris sveper in över Tegelberga ??‍♂️??‍♀️

Nästa tävling går på Bokskogens GK på annandag påsk. Lycka till!