Maja Stark segrare i PGA Championship på Tegelberga!

”Hemmahoppet” Maja Stark från Abbekås GK höll för trycket och stod som slutlig segrare i LETAS-tävlingen PGA Championship by Trelleborgs Kommun på Tegelberga Golfklubb på 205 slag (-8). Marginalen blev dock bara ett slag och det krävdes par på sista hålet för att säkra segern över Lily May Humphreys från England. För segern, den första i hennes nyligen inledda proffskarriär, fick Maja motta en segercheck på 8800 €!

Bästa amatör blev samtidigt Mia Sandtorv Lussand från Norge på 210 slag (-3).

Det har varit tre lyckade dagar på Tegelberga med bra väder, en välfungerande organisation samt en bana i fantastiskt skick! Speciellt greenerna med en stimp på ca 11,7 fick mycket beröm av spelarna.

Vi på Tegelberga är tacksamma för det fina samarbete vi har med Trelleborgs Kommun med sina bolag Trelleborgs hamn, Visit Trelleborg och Trelleborgs Energiförsäljning. De har tillsammans med PGA Sweden och Teddykompaniet genom sina sponsorskap på totalt 55000 € skapat förutsättningarna för denna tävling!

98 tävlande från 23 olika länder gästade i år vår fina anläggning och besöket har varit ett sant nöje för oss från start till mål. Ni har bjudit på mycket golfgodis så stort tack för detta och för att ni är fina föredömen för den yngre generationen.

Det krävs mycket arbete och en välsvarvad organisation att förbereda en golfanläggning för en så stor tävling som denna. Anställda och många ideella inom klubben har under lång tid lagt ner ett otal timmar för att få allt på plats vilket skett med stor entusiasm och glädje! Vi tackar speciellt Bo Rolf som outtröttligt har hållit taktpinnen hela vägen samt Lars Herlöfsson och hans gäng för en fantastisk bana!

Stort grattis till alla pristagare och varmt välkomna tillbaka 2022!

Vi vill även passa på att tacka Birgitta Hansen, Tournament Director med sin stab,  Johan Hampf, CEO på PGA of Sweden samt Mikael Rubin, kommunstyrelsens ordförande i Trelleborg som tillsammans delade ut priserna till pristagarna!