Ordförandebrev Augusti -22

Play better
Du har kanske hört det? Eller läst det? Play better – vårt löfte till medlemmar och gäster. På Tegelberga skall man helt enkelt spela bättre golf. Jag kan inte garantera att du får lägre score, men din golfupplevelse skall vara bättre än på andra klubbar. Håller vi vad vi lovar?

Banan
Golfhäftets besökare tycker det. De har röstat fram vår bana som den bästa i Skåne och tredje bästa i Sverige. Kvaliteten är omtalad, våra greener tillhör de bästa i Sverige, likaså våra fairways och våra tees, som vi i år har renoverat. De senare har tagit oss ytterligare ett steg för att infria vårt löfte. Kvaliteten är på topp. Även banans design håller högsta klass. Banan är modern och utmanande. Design och kvalitet är så bra att vi fem år i rad fått förtroendet att arrangera tävlingar på högsta internationella nivå. Och nästa år kommer vi arrangera EM för amatörer. I konkurrens med Europas mest namnkunniga klubbar valdes Tegelberga. Ett större erkännande för att vi håller vad vi lovar kan vi inte få.

Players 1st
Internationella tävlingar och utmärkelser i all ära, men om inte våra medlemmar är nöjda, då har vi inte gjort vårt jobb. I juni mailade vi ut den första omgången av medlemsundersökningen från Players 1st. Det är en undersökning som de flesta klubbar i landet använder sig av. Gensvaret är överväldigande. Vårt totala ”nöjdhetsindex” är 76. Genomsnittet för de närmast liggande klubbarna är 45. Vi ligger alltså lång över genomsnittet – hela 31 poäng! Våra medlemmar tillhör faktiskt de mest nöjda i hela landet. Undersökningen visar också att vi har områden där vi måste förbättra oss. Vi har tagit till oss varenda kommentar. Så snart den andra delen av undersökningen är avslutad kommer vi skapa en plan och förbättra de områden som behövs. Det gör vi varje år. Till exempel har vi satt en gräns för antal fullvärdiga medlemmar. Blir vi för många så blir det svårt för dig som medlem att boka starttid. Du skall kunna spela när du vill spela.

Play better – vad mer?
Som ordförande är jag oerhört stolt. Nästan så att jag rodnar när jag tänker på det. Jag bor i Malmö och på min väg till Tegelberga passerar jag fem andra golfbanor. Du tycker kanske att det är långt att köra och att jag borde hitta en bana som ligger närmre. Jag har faktiskt tänkt det själv. Men för mig finns inget alternativ. Vår anläggning erbjuder två banor, totalt 27 hål, en helt ny korthålsbana, stora övningsytor, ett fint klubbhus med en bra restaurang. Allt i topskick. Allt i ett unikt landskap. En lugnande miljö, där jag kan varva ned, spela golf utan stress. Det är luftigt, massvis av plats. Allt värt varenda extra kilometer jag måste köra. Skall jag spela golf i fyra timmar så spelar 5-6 extra minuter i bilen ingen roll.

Att spela bättre golf på Tegelberga handlar alltså om så mycket mer än hur många slag du har på banan. Som medlem och gäst skall du känna dig välkommen när du kommer till klubben. Vi visar varandra uppskattning och respekt. Är du missnöjd med något? Tala om det för oss. Är du nöjd? Lika så.

För att avsluta. Jag tycker att vi håller vad vi lovar. På Tegelberga spelar du bättre golf. Berätta det gärna för dina vänner.