Ordförandebrev december 2020

ORDFÖRANDEBREV DECEMBER 2020

HEJ ALLA TEGELBERGARE!
Vi närmar oss jul- och nyårshelgen med stormsteg och pandemin har definitivt inte släppt greppet om oss. Tack och lov kan vi fortfarande spela golf som vi har gjort med förstånd och råge under hela året.

2020 blev ett rekordår för GolfSverige och så även för Tegelberga Golfklubb

• 30 000 golfronder har spelats på Gamla banan.
  • Medlemsspelet har ökat med 6000 ronder.
  • Rekordmycket spel även på Niohålsbanan
    Ökat antal betalande gäster – greenfeeökning på bägge banorna.
  • Topplaceringar i diverse. gästundersökningar
  • 350 nya medlemmar i olika kategorier.
  • Den positiva ekonomiska utvecklingen från 2019 har fortsatt och förbättrats ytterligare.

EFFEKTER AV COVID-19
Vi blev dock inte opåverkade av den pågående pandemin. På grund av denna ställdes den planerade LETAS-tävlingen in. Istället arrangerade vi PGA Championship by Trelleborgs Kommun som ingick i Nordic Golf Tour som blev väldigt uppskattad av såväl spelare som Svenska Golfförbundet och PGA.

30 årsjubileet av invigningen av Gamla banan den 14 juli blev inte heller som vi tänkt oss. Dock spelades den traditionella tävlingen Chamberlains Klubba och det serverades kaffe och tårta i klubbhuset som var pyntat med blommor, banderoller och ballonger. Vi blev även hedrade med besök av Håkan Hermodsson, initiativtagaren till Tegelberga GK och Peter Chamberlain som designat banan.

I augusti stod vi som arrangör av en deltävling på Svenska Seniortouren för damer som också blev lyckad och uppskattad.

NU TAR VI SIKTE PÅ 2021!
Vi vill bibehålla och förbättra vår kvalitet för att ytterligare höja golfupplevelsen på Tegelberga GK:

• Förbättringar på banan i form av dräneringsarbeten, förbättring av gångvägar, etablering av 44-tee etc.
  • Installation av solceller med en beräknad besparing på 45000 kWh/år.
  • Nytt golfbilsgarage med plats för 8 bilar är under uppförande.
  • Husbilsparkering inklusive servicehus i samverkan med ägaren av Tegelberga gård är under planering.
  • Förstärkning av vår organisation med ny klubbchef, se mer nedan!

Nytt golfbilsgarage under uppförande!

TACK FÖR ERA INSATSER!
Jag vill lyfta fram det gedigna arbete som med glädje fullgörs av vår personal, både på banan och i reception/kansli. Er insats är stor och mycket viktig trots att ni är få numerärt.
Vill också tacka våra samarbetspartners, pro och restaurang vars leveranser är mycket uppskattade och oerhört viktiga för vår anläggning.
Slutligen ett tack till alla frivilliga som ser till att vårt klubbhusområde har den rätta ”utstrålningen” och att dammar och tee är sådant skick som förskönar vårt golfspel. Vi måste fortsätta på den inslagna vägen och få fler som vill lägga tid och engagemang i kommittéer och frivilliggäng. Detta är inkluderande och stärker vår fina klubbkänsla och gemenskap. Hör av er – det finns plats!

NY PÅ JOBBET FRÅN 1 FEBRUARI
Iréne Stenlundh har förtjänstfullt under hela 2020 arbetat i kansli/reception tillsammans med Hanne Wihlborg och under perioder även Alfred Norén. Från februari kommer Tobias Falck att axla rollen som klubbchef och spindel i nätet på Tegelberga Golfklubb. Vi hälsar honom välkommen och låter Tobias presentera sig själv:

”Hej! Jag heter Tobias Falck och är nybliven 45-åring som tillbringat större delen av uppväxtåren i Skånska Vellingemyllan. Jag är sedan 10 år bosatt i Västra Hamnen i Malmö. Idrott och föreningsliv har alltid legat ligger mig varmt om hjärtat. Det var simning som upptog det mesta av tonårsåren som sedan följdes av ett par år som tränare, även det i Vellinge.

Löpning och triathlon är några andra intressen utöver det kanske mest självklara, nämligen golf! Mina första sockets och duffar levererades i mitten av 90-talet, då som medlem på Söderslätts GK och sedermera Sofiedals & Barsebäck GK. Idag har handikappet landat runt 0-strecket.
Lite kuriosa: Om ni vid gästspel på Söderslätt råkar fastna i någon av de idag större buskarna på hål 3 i ”doglegen” kan det vara så att er nya klubbchef planterat just denna för många år sedanJ
Jag har mångårig erfarenhet från kommersiella uppdrag mot konsult & rekryteringsbranschen och tjänsterna har varierat från uppstart av verksamheter till att driva och utveckla regioner där varumärkesbyggnad ofta varit centralt. Uppdraget som klubbchef kombineras sedan 2020 med deltidsstudier på golfens klubbchefsutbildning med SGF som huvudman.
Tegelberga GK har gästats gärna och ofta. Slående är banans ofta mycket fina skick, trevliga bemötande och engagemang hos personalen vilket jag värderar högt. Jag ser mycket fram emot att få komma igång i februari och tillsammans med er övriga i Tegelberga Golfklubb få vidareutveckla klubben. Vi ses!”

ÖPPETTIDER UNDER HELGERNA
Vår banpersonal går nu på en välförtjänt månadslång julledighet.
Öppettider under helgerna:
Reception/kansli: 16/12 & 22/12: 10-15
Aktuella telefontider finns på vår hemsida. Övrig kontakt via mail: kansli(tegelberga.se
Shop: 11/12, 13/12 & 20/12: 09-12
Klubbhus: t.o.m 23/12 samt 28/12 – 30/12: 09-17. Toaletterna på banan är alltid öppna.

Avslutningsvis önskar jag er alla en riktigt

God Jul och Gott Nytt Golfår!

Tommy Hansson

Ordförande Tegelberga GK