Ordförandebrev juni 2019

Tegelberga den 15 juni 2019

ORDFÖRANDEBREV JUNI 2019

HEJ ALLA TEGELBERGARE!
Golfsäsongen är nu i full gång och det är mycket liv och rörelse på klubben. Vi kan glädja oss åt en mycket framgångsrik SGT-tävling på damsidan som i år genomfördes tillsammans med Trelleborgs Kommun, ett samarbete som vi hopppas och tror ska fortsätta i framtiden. Det har även uppmärksammats och fått plats i senaste utgåvan av Golfnyttan, Svenska Golfförbundets tidning om golfens positiva bidrag i samhället (sid 30-31). Trevlig läsning!
Tegelberga Golfklubb är verkligen ”på gång” vilket inte minst märks på de svar vi får i den gästenkät som skickas ut till alla gäster som besöker vår anläggning. Berömmet sträcker sig över hela verksamheten, från en bana i kanonskick till vänligt bemötande i receptionen och god mat i restaurangen. En del av er har kanske också tagit del av den ranking som ”websajten” leadingcourses.com presenterat där vi hamnar på 12:e plats bland Sveriges golfbanor, baserat på omdömen från golfspelarna själva.

SM VECKAN I GOLF 2019
Skånes Golfförbund står som arrangör av 2019 års SM i golf som går av stapeln i juli på 12 olika golfklubbar i Skåne, däribland Tegelberga (Herrar 30).
Information om arrangerande klubbar, olika tävlingskategorier samt speldatum framgår HÄR. Sista anmälningsdag för samtliga kategorier förutom Far&Son, H50 och H60 är förlängd till den 24 juni!

TÄVLINGSKOMMITTÉN låter meddela att nästa klubbtävling, 3 x SEX, spelas den 29 juni. Det är en partävling i en klass som inleds med sex hål bästboll, följt av 6 hål greensome och avslutas med 6 hål foursome. Anmälan som vanligt via golf.se. Gott om platser kvar ännu så länge men de kan ta slut fort!

PLAYERS 1ST – MEDLEMSUNDERSÖKNING
Nu är det snart dags för årets medlemsundersökning som anordnas i samarbete med Svenska Golfförbundet. Hälften av våra medlemmar kommer att få den via mail i slutet av juni och andra halvan längre fram i höst. Vi uppskattar om ni tar er tid att delta eftersom det är viktig feedback för klubbens styrelse och kommittéer i sitt arbete. Som tack för att ni deltar så kommer vi att lotta ut tre priser i vardera enkätomgång!
Håll utkik efter enkäten, kolla gärna så att den inte hamnat i skräpposten!

Vi vill slutligen än en gång önska er med 36 och högre i hcp välkomna till Måndagsgolfen, samling 17:45 för spel på 19-27.
Dessutom ber dig som är erfaren golfare att ställa upp någon gång under säsongen med att agera ”fadder” på dessa träffar, Det tar 2-3 timmar och både är roligt och mycket uppskattat! Skicka ett mail till <medlem@tegelberga.se> och anmäl ditt intresse, vi behöver just dig, förvänta dig inte att någon annan gör det!

Tommy Hansson

Ordförande i Tegelberga GK