Ordförandebrev mars 2020

ORDFÖRANDEBREV MARS 2020
BÄSTA TEGELBERGAMEDLEM!

CORONAPANDEMI!
Ja, det är detta som är på allas läppar just nu. Länder stänger gränser, vi uppmanas att jobba hemifrån, skolor stänger, företag drabbas hårt mm. Listan kan göras lång. Vi skall alla ta ansvar för att inte göra läget värre – inga undantag. Folkhälsomyndighetens råd och krav skall följas!
Vi har därför ställt in möten som eventuellt kan innebära smittorisk:
  • Styrelsemötet den 16/3 2020
  • Vårårsmötet den 26/3 2020, nytt datum meddelas senare.
  • Mötet med nya medlemmar den 21/3, nytt datum meddelas senare
  • Mötet med våra banvärdar den 21/3, nytt datum meddelas senare
Dessutom har Golfförbundet meddelat att LETAS-touren, i vilken Tegelberga Open by Trelleborgs Kommun ingår, skjuts framåt i tiden.
Nytt datum för oss är 20-22/8 med den tillhörande ProAm-tävlingen den 19/8.

2019 var ett mycket bra år för klubben. Jag kan föregripa Vårårsmötet med att nämna att vi är på plussidan ekonomiskt.
Givetvis kommer Coronaproblematiken att påverka klubben under 2020. Likviditet och budget följer vi noggrant upp, därför är det viktigt att medlemsavgiften kommer in. Påminnelser har gått ut brevledes till dem som ligger efter med detta.

GOLFSPEL
Vår bana återhämtar sig nu i snabb takt från ”vintern” och det ständiga regnandet. Fairway är till största delen klippt och med de väderutsikter som råder kommer banan att vara i bra skick för säsongen till helgen och framöver. Greenerna är i mycket bra skick. Vi ser redan fram emot att uppleva den fantastiska kvalitén som vi hade på Tegelberga 2019!

Det är ok att spela golf om man är frisk, man är ute i friska luften och får motion i lagom mängd. Just motion kan ha en positiv effekt på kroppen när det gäller att bekämpa coronaviruset. Dock är det viktigt att man i samband med detta beaktar och följer Folkhälsorådets råd och riktlinjer!
Använd sunt förnuft, såväl före, under som efter rundan, undvik närkontakt och samlingar och beakta god hygien! De flesta vet hur viktig handhygien är, håll minst en meters avstånd och ta inte i hand när vi hälsar. Hosta i armvecket och tvätta händerna ofta. Ta detta på största allvar! Kom inte till klubben om ni har någon typ av förkylningssymptom eller liknande.

Vi ser helst att bokningar och ankomstregistrering sker via bokningsappar eller via den nya terminalen i entrén. Betala gärna med Swish eller via internetbank. När du betalar med Swish, glöm inte skriva vad du betalar för. Reception och kansli skall vi i nuläget inte besöka mer än absolut nödvändigt.

RESTAURANGEN
Restaurangbranschen har drabbats mycket hårt av den rådande situationen och Tegelberga Golfkrog är inget undantag. Cateringuppdrag i samband med externa arrangemang är normalt en viktig del i Tones och Arnes verksamhet men denna har för tillfället i stort sett upphört. Den dagliga restaurangverksamheten löper på men med reducerad tillströmning av gäster. Ni är välkomna att besöka restaurangen, det finns möjligheter att sitta åtskild i de stora lokalerna, iakttag de tidigare nämnda råden och riktlinjerna.
Ni kan även beställa mat för avhämtning, gärna en gång i veckan!
Ett annat sätt att stötta är att att sätta in en valfri summa för framtida konsumtion på restaurangens bankgiro 457-6021!

Var rädda om er
Tommy Hansson