Resultat Tegelbergas Golfvecka

Cobra F9 Challenge

Golfveckans sista tävling, Cobra F9 Challenge, sponsrad av Cobra, var en singeltävling i två klasser med åter igen ett fantastiskt prisbord! Första priset i båda klasserna var ett Cobra F9 järnset, ”custom fit” av Christoffer!
Det var högt deltagande i bra väder, kanonbana och med flaggorna omsorgsfullt utplacerade av våre greenkeepers!
Pelle Frölander tog sin andra raka seger i Golfveckan med 66 slag netto, tätt följd av Christoffer Sjögren (67) och Fredrik Rosberg (68).
I B-klassen var marginalen lite större med Emma Wedin som segrare på 67 slag netto, Mathias Ahlberg på andra plats med 70 slag och Michael Storm trea på 71. Grattis alla pristagare!
Så var Golfveckan slut för denna gång och livet på klubben återgår till mer normala former. Men vi är tillbaka nästa år!

Golfkrogens Foursome

Fjärde dagen på Golfveckan och dags för Golfkrogens foursome med Tone och Arne som värdar! Efter gemensam frukost var det så shorgunstart i golfens kanske svåraste tävlingsform – foursome – i behagligt väder och på en bana i perfekt skick!
Efter avslutad runda serverades gemensam lunch i form av ugnsbakad lax och schnitzel, som vanligt utsökt tillagat av Tone och Arne!
Alla deltagare verkade mycket nöjda med dagen, men nöjdast var nog Pelle Frölander med sin mamma Karin Frölander som vann på fina 67 slag netto och har var sin kallbuffé för 12 personer att avhämta när det passar dem! Martina och Thomas Karlsson knep andraplatsen på samma resultat och trea blev Gunnar Brandt och Lars Bäckgren, gäster från Söderslätt.
Det var många fler som fick ta del av det generösa prisbordet! Grattis alla pristagare!
Tack Tone och Arne och såklart ni övriga i personalen som alltid serverar oss fantastisk mat med glatt humör och enorm serviceanda!

Early Birds-Late Bloomers

Tredje dagen av Tegelbergas Golfvecka är till ända! Tävlingsformen var Texas scramble, sponsrad av Beijer Bygg i Arlöv och bestod av en morgontävling, Early Birds, och en eftermiddagstävling, Late Bloomers. Lunch ingick och totalt 168 deltagare intog lunch samtidigt utan problem i vårt fina klubbhus!
Segrare i Early Birds blev lag Thuvesson/ Elmvik-Galbe/Karlsson/Andersson på 53 slag netto med lag Kjellberg/Olsson/Olsson/Pettersson på andra plats två slag efter.
I Late Bloomers segrade lag Linde/Stenberg/Rindmo/Karlsson på 55 slag (tyvärrr saknas bild) med lag Andersson/Almén/Nielsen/Nielsen på andra plats med 58 slag. Det bör påpekas att detta lag även belade tredjeplatsen på morgonrundan! Grattis alla pristagare och tack Beijer Bygg!

Golfhäftet Trophy

Idag torsdag var det dags för Golfhäftet Trophy på Tegelberga! 134 förväntansfulla deltagare anlände till klubben tidig morgon för att checka in till en greensome med shotgunstart. Det blev, bokstavligt talat, trångt i portgången när alla skulle checka in under väldigt kort tid. Starten blev försenad med 45 minuter vilket trots allt gladde de flesta då större delen av de 10 mm som föll över Tegelberga idag hann falla innan starten gick! När vi väl kom igång var det bättre väder, god stämning och bra tempo på banan.
Vann gjorde Niklas och Per Olsson från Trelleborg (t.v. på bilden) på imponerande 47 poäng som därigenom får en plats i den avslutande finalen på Bro Hof! Tvåa blev hemmaspelarna Janos Szemenkar och Tom Andersson (t.h.) på 42 poäng och trea Linda och Roland Nilsson, även de hemmaspelare, på 41 poäng!
Närmast flagg vann Fredrik Bencker (hål 12) och Robert Andersson (hål 5). Robert (i solglasögon på bilden), hemmahörande på PGA Sweden National, är ett levande bevis på att övning ger färdighet eftersom han 2016 var den som spelade flest golfrundor i Sverige, hela 375 st!
Grattis alla pristagare!

Wahlgrenslaget

När Wahlgrenslaget avgjordes blev det många pristagare, 20st lyckliga fick ett minnenas sig!
Ute på banan fanns det en hel del specialregler att använda men även ett och annat gratis extra poäng för dem som hade tur🥳
Tävlingens vinnare blev Sven Eriksson och Sebastian Ramstedt
!BRA KÄMPAT!