Slaget om Skåne

Den 21 juni stod Tegelberga GK värd för en av deltävlingarna i Slaget om Skåne – Future.

Ca 78 grymma juniorer slogs tappert om segern i två helt olika skepnader av samma bana. Första varvet var värme och kvavt väder utmaningen, den andra varvet var det istället tilltagande vind och värme som testade spelarna.
Vi är så stolta och glada att vi fick chansen att stå värd för denna tävling för andra året i rad. Tack till er ideella som ställde upp som starters och säkerhetsvakter samt till banarbetarna för en bana i toppskick, eller som två av deltagarna sade: “Ta er sämsta green så är den fortfarande bättre än den bästa i Stockholmsområdet!”

Segern i pojkklassen gick till Oscar Jarl från Vasatorps GK som bemästrade utmaningarna bäst och sköt en fin 144:a (två över par). Tvåa blev Oskar Olsson från Abbekås GK och trea William Carlsson från Täby GK, båda med 149 slag.

Segern i flickklassen gick till Lykke Olsson från Trummenäs GK på 154 slag brutto. Värt att notera är att hon gick två över banans par andra varvet i tuff vind! Tvåa blev Emma Olofsson från Falsterbo GK på 159 slag och på tredjeplats hittar vi Olivia Orelind från Kristianstads GK på 166 slag.

Grattis till alla pristagare och tack till Skånes Golfförbund!