Tegelberganytt 02/2021

VÅR NYE KLUBBCHEF HAR ORDET
Så här tre veckor in på nya jobbet som klubbchef i Tegelberga Golfklubb kan jag konstatera ett par saker. Den positiva känsla jag hade inför starten har sannerligen bekräftats och jag kunde inte fått ett bättre mottagande. Stort tack för detta!
Gäst och medlemsundersökningarna visar även med all tydlighet att på Tegelberga GK är den familjära atmosfären ständigt närvarande vilket vi ska vara mycket stolta över och vårda.
Utöver detta fick Tegelberga även ett antal mycket fina priser baserat på Golfhäftets gästrecensioner, vilket inte borde ha undgått någon vid det här laget. Förutom tre förstaplatser av 26 klubbar i Skåne (se nedan) hamnade vi på andra plats i ”Bästa restaurang” och tredje plats i ”Bästa gästvänlighet”. Detta ska vi vara riktigt nöjda med och det visar att Tegelberga har en riktigt stark bas att bygga vidare från.

De ideella krafterna i Tegelberga är även mycket tydliga och den passion som visas upp skulle göra de flesta aktörer på den kommersiella marknaden gröna av avund!

BANINFORMATION

Vädret ser lovande ut framöver och förhoppningsvis kan vi öppna Gamla banan måndag 1/3. Bokning blir då möjlig via mingolf.se.
Niohålsbanan är fortsatt öppen med ordinarie sommargreener samt tees. Följ information om banan under Baninfo på hemsidan!

COVID-19 / INFORMATION & RESTRIKTIONER
Vi lever i en utmanande tid både professionellt och privat. Pandemin är långt ifrån över och har nu gått in i en fas motsvarande läget som rådde för ett år sedan vilket är mycket alarmerande.
Nya direktiv och riktlinjer kommer hela tiden vilket kan göra det svårt att veta vad som egentligen gäller Det skulle dock vara förödande att få smittspridning som kan härledas till någon golfklubb med ytterligare restriktioner som följd. Vad kan vi som golfare då göra för att hålla smittspridningen nere?

Boka, betala och ankomstregistrera i största möjliga mån genom
mingolf.se
– Appen MGBokning
-Terminalen i entrén (även Swish)
Reception och shop
– Se till att hålla avstånd, minst 2 m
– Max. en person i taget vid receptionsdisken
– Högst 6 gäster samtidigt inne i reception/shop/foajé
Restaurang
– Vi följer FHM:s direktiv för restaurangverksamhet
– Håll avstånd vid köbildning enligt anvisningar
– Sitt bara på anvisade platser
– Ta gärna med dig matlåda hem från restaurangen
Banan
– Håll avstånd, även om ni är utomhus
– Ta inte varandra i hand- inga High fives
– Lyft inte flaggan. Om ni måste, gör det med den hand ni har handske
– Gör en fothälsning om ni vill tacka varandra efter rundan
– I bunkrarna, jämna till sanden med fot eller klubba efter slag

Som avslutning vill vi informera om att tävlingskalendern är upplagd på mingolf.se. Dock råder i nuläget en stark avrådan för klubbtävlingar (proffstävlingar exkluderat) från RF, SGF och FHM vilket är direktiv vi följer. Sker lättnader eller uppstramningar kommer vi snarast uppdatera om läget. Som det ser ut nu kommer tävlingsförbudet sannolikt ligga kvar till åtminstone april/maj med hopp om tidigare lättnader förstås. För mer information om riktlinjerna från SGF se HÄR
Vi ses på klubben! / Tobias Falck

PRO/SHOP
Alla längtar efter golfsäsongen! Så vi passar på att smygöppna shopen nu på lördag 9 – 12!
Ta sista chansen på Rea-klipp eller första chansen på lite av årets nyheter!
Vi hälsar även Mattias Olsson välkommen som ny tränare i klubben! Mattias med +5 i hcp är uppvuxen i Trelleborg och spelar idag på den nordiska golftouren. Läs mer om Mattias HÄR!

RESTAURANGEN
Den 2 mars slår vi äntligen upp portarna! Vi har öppet tisdag – söndag 8-16, måndagar stängt fram till påsk. Dagens lunch serveras 10-14.
Som tidigare nämts är det viktigt att vi följer FHM:s krav för restaurangverksamheter!
Veckans meny:
Tis: Stekt Marinerad Kummelfilé med limecrème och rostad rotselleri
Ons: Engelsk Pannbiff med stekt lök och pepparrotssmör
Tor: Ärtor, Fläsk och Pannkakor á la Tegelberga
Fre: Husets Wienerschnitzel
Lör: Husets hemlagade Pyttipanna med stekt ägg & inlagda rödbetor
Sön: Porterhausstek med brynt potatis och vinbärsgelé

EASTON GOLF SPRING TOUR PÅ TEGELBERGA 28-29/3
I slutet av mars spelas sista deltävlingen av tre av Easton Golf Spring Tour på Tegelberga. Tävlingen är öppen för både herrar och damer med hcp < 5. Finalen avgörs i april på Troja Golf söder om Lissabon.
Total prissumma är 900 000:- varav 150 000:- i varje deltävling och 450 000:- i finalen. Bland de anmälda hittar vi namn som Fredrik Henge & Jens Dantorp!

RECEPTIONEN INFORMERAR
Receptionens öppettider fr.o.m. mars:
Tisdag, torsdag, lördag & söndag 08:00 – 12:00
För övrig kontakt använd mail: kansli@tegelberga.se
Klubbhusets öppettider: 07:00 -19:00
Driving rangen: Öppen hela året
PÅMINNELSE! Glöm inte att din medlemsfaktura ska vara betald senast 28/2! (Gäller inte dig som har annan överenskommelse eller betalar med autogiro.)