Tegelberganytt 03/2020

INFORMATION OM LÄGET AVSEENDE COVID-19

Coronavirusets utbredning har satt världen i ett mycket bekymmersamt läge och vi kan ännu inte överblicka följderna av denna omfattande pandemi. Många i riskgrupperna drabbas hårt och antalet döda ökar. Det är en svår situation för många verksamheter och många skadas inte minst ekonomiskt. Även idrotten drabbas, främst av minskade aktiviteter, ekonomiskt bortfall och oro.

Golf är en utomhusidrott med liten kroppslig interaktion människor emellan och innebär en låg risk för smittspridning. Vi kan därför fortsätta att utöva vår hobby under förutsättning att vi, främst som individer, men även som klubb följer Folkhälsomyndighetens och Svenska Golfförbundets/Riksidrottsförbundets råd och riktlinjer för att undvika smittspridning. Många golfare tillhör riskgrupperna och måste vara extra försiktiga!

Vi har sammanfattat vad som gäller för Tegelberga GK under Baninfo på hemsidan. Detta finns även uppsatt vid ingången till klubbhuset.
Vi kommer även att fortsätta att bedriva vår tävlingsverksamhet, dock med beaktande av  Golfförbundets riktlinjer för tävlingsverksamhet.

För övrigt följer vi utvecklingen löpande och kan komma med nya rekommendationer efter hand.
Verksamheten på klubben fortlöper för övrigt tills vidare som vanligt. Restaurangen har öppet alla dagar (dock stängt 30/3) och shopen under receptionens öppettider som Du hittar HÄR. Som vi tidigare nämnt är vi glada om ni gynnar restaurangen och shopen, speciellt i dessa tider!

TÄVLINGSINFORMATION
Den traditionella Onsdagsgolfen drar igång den 1/4. Alla är välkomna!
På grund av rådande omständigheter kommer det tills vidare att vara löpande start från hål 1. Du hittar all information om Onsdagsgolfen HÄR. Anmälan görs på Min Golf senast 12:00 dagen innan.

Årets första klubbtävling, Chamberlains klubba, spelas planenligt den 18/4. Anmälan sker på Min Golf. På grund av Golfförbundets nuvarande riktlinjer för tävlingar kommer dock endast medlemmar i Tegelberga tillåtas att delta.

För de medlemmar som deltar i Skånes Golfförbunds seriespel för kategorilag vill vi meddela att all seriegolf under april månad är inställd.

AKTUELLT LÄGE PÅ KLUBBEN
Vädret har äntligen blivit bättre, banan har torkat upp, fairway har klippts och aktiviteten på banan har ökat markant villket är mycket glädjande. Igår (28/3) hade vi 150 bokade tider på Gamla Banan samt även en strid ström av spelare på Niohålsbanan! Idel beröm över banans kvalitet! Parkeringen var välfylld som syns på bilden nedan och lille Milo njöt till fullo av av vädret och promenaden!

NY 44-TEE INTRODUCERAD
44-tee som vi informerade om i förra Tegelberganytt är nu på plats. Den är officiellt ”slopad” och utmärkt med orangefärgade teekulor. Några slag förloras jämfört med 48-tee men ett antal hål (6 st) har blivit kortare och erbjuder större möjligheter till en lägre score!

INFORMATION OM TRÄNING
”the18club

I år har Tegelberga anslutit sig till ett träningskoncept som heter ”the18club”. Till ett fördelaktigt pris ges du möjligheter att delta i gruppträningar under säsongen samt ett antal andra förmåner. Läs mer HÄR!

ALLA JUNIORER är välkomna att prova på golf gratis på Tegelberga Golfklubb 6, 7 & 8 april kl 13-15!
Anmäl er genom mail till Afred Norén.

UNDER APRIL erbjuds dessutom alla medlemmar möjligheten att få två lektioner av Alfred till priset av en! Missa inte detta! Boka HÄR!

VILL DU HJÄLPA TILL?
Tisdagsgänget: På tisdag (31/3) har vi planerat att rensa undan alla träd som fallit offer för vinterns stormar. Vi har professonell hjälp med sågningsarbetet men vi behöver ytterligare några som hjälper till med att samla ihop och köra bort materialet. Det finns även behov av någon/några som med sekatör rensar stammarna på våra pilar från utväxter. Skicka ett mail till bana@tegelberga.se om du har lust/möjlighet att hjälpa till. Vi samlas kl 08:30 vid verkstaden (14:e tee) och du belönas med fika och lunch!

Banvärdar: Vi har nu en lista med banvärdar för säsongen, dock med ganska många som får ta flera pass. Det är ett trevligt och uppskattat arbete. Här kan du se vad det innebär att vara banvärd. Anmäl ditt intresse via mail till Gerd Gustavsson.

Sist men inte minst! Glöm inte att samla dina kvitton från Citygross och lägga dem i den gula brevlådan i klubbbhuset!

MENY VECKA 13
(med reservation för förändringar p.g.a. den rådande situationen)
Måndag: Stängt
Tisdag: Husets fiskpiccata med tomat & basilikasås