TEGELBERGANYTT 03/2021

VI GÅR MOT VÅR, ÄNTLIGEN!
Efter ihärdig nederbörd i form av både snö och regn blev naturligt nog banan blöt men prognosen framåt visar på vårlika tendenser med vackert väder. Våra fairways har både fått gödning, hjälpsåtts och vältats så nu håller vi tummarna att även solen och värmen kommer så att gräset börjar växa ordentligt! Banan har redan torkat upp så mycket att vi har beslutat att häva golfbilsförbudet torsdag 25/3.
Vår banchef Lars informerar även om ett par hålarbeten som påbörjats och de avser dels en 40/44 tee på hål 14 samt en ny gångväg vid 56 tee på hål 15. Tänk nu på att greenerna är mjuka och laga nedslagsmärkena, gärna ditt eget och ett till.

Corona håller som bekant ett fortsatt fast grepp om oss och SGF avråder starkt från att arrangera tävlingar i klubbens regi. Beslutet omvärderas veckovis och mer om detta går att läsa på golf.se

Proffstävlingar kan dock med vissa restriktioner godkännas. Söndag/måndag (28-29/3) spelas EASTON GOLF SPRING TOUR på vår bana. Detta är en ny unik serie protävlingar under mars i södra Sverige och utöver Tegelberga har det spelats på Ystad GK och Sjöbo GK. Trevligt att vi på Tegelberga GK står som värd för denna deltävling och vi välkomnar samt önskar samtliga tävlande stort lycka till!
Apropå tävlingar så kommer PGA CHAMPIONSHIP BY TRELLEBORGS KOMMUN att flyttas från maj och istället genomföras 20-23 augusti. Förhoppningen är att vi då får det internationella tillskott i startfältet som vi önskar och att vi även kan släppa på publik!

VÅRÅRSMÖTET
Vårårsmötet är på grund av pandemin framflyttat och är preliminärt planerat till mitten april. Definitivt beslut fattas inom kort och vi ber att få återkomma så fort besked kan ges. Mötet kommer att genomföras digitalt och instruktioner kommer i samband med kallelsen som skickas ut 14 dagar före mötet.

MEDLEMSKOMMITTÉN SÖKER FADDRAR
Måndagar, från maj tom augusti, finns möjlighet för nybörjare och alla med handicap 36 & högre att gå 9 hål på 9-hålsbanan. Träffarna är till för att visa hur det fungerar på golfbanan med allt från golfregler till vett och etikett, men möjliggör även för bekantskaper och golfkompisar. Faddrar går med, berättar och hjälper till (ej golfsving). Dessa tillfällen är mycket uppskattade och trevliga kvällar.
För dessa måndagar söker vi nu faddrar. Kraven är att du har ett handicap på 36 eller lägre. Du som fadder bestämmer själv hur många gånger du vill vara med. Är du intresserad så hör du bara av dig till Irene Stenlundh.

EN MILJON IDÉER
I Trelleborgs kommuns medborgarbudget – En miljon idéer – får medborgarna rösta fram förslag på investeringar för fem miljoner kronor under ett år. Under 2020 genomfördes detta för kommunens södra landsbygdsområde. Utgångspunkten är bl.a. att avsätta resurser till investeringar för barns, ungas och äldres fritid, låta medborgarna vara med och lägga fram förslag till hur resurserna ska användas samt därefter i demokratisk ordning rösta fram vilket eller vilka förslag som ska genomföras.

I år är det kommunens norra landsbygdsområde som är i skottlinjen och förslag från Tegelberga GK, som omfattas av en 6 håls korthålsbana, är inskickat. Perfekt för barn, juniorer och seniorer som vill bekanta sig med golfen!
Det som nu sker är att vi väntar på besked om vår plan med korthålsbana gått vidare till nästa steg. Om så blir fallet kommer antalet röster från boende inom norra landsbygdsområdet fälla avgörandet! Topp 5 av de insända förslagen belönas samt ytterligare fler om det finns pengar kvar. Tidplan:

– Röstning: 15 april till 1 maj 2021
– Resultat: juni 2021
– Genomförande: augusti till december 2021

Vi vill med detta be alla vara vaksamma efter uppdaterad information omkring röstningen då den kommer vara helt avgörande för vår korthålsplan. Läs mer om En miljon idéer HÄR

DAMKOMMITTÉN BEHÖVER FÖRSTÄRKNING!
Vill du hjälpa till i vår Damkommitté? Inget betungande arbete men vi skulle behöva en extra resurs. Skicka i så fall ett mail till Susanne Andersson eller kontakta kansliet!

TEGELBERGA GOLFKROG
Tone & Arne har sedan några veckor tillbaka öppet tisdag till söndag med dagens rätt mellan kl 11-14 och a la carte till kl 15. Restaurangen följer givetvis alla de krav och restriktioner som ställs i Covid-tider. Önskar du ”Take away” efter golfrundan så meddela Tone i restaurangen innan rundan.
MENY 27-28/3
Lördag:    Ugnsbakad Kycklingfilé i dragonsås
Söndag:   Helstekt Kotlettrad med grönpepparsås

RECEPTIONEN INFORMERAR
Receptionens öppettider: Vi planerar att from torsdag 25/3 utöka öppettiderna till 08:00 – 16:00 med visst undantag för dagar med dåligt väder.
Klubbhusets öppettider from 29/3: 06:00 – 20:00
Driving rangen: Öppen hela året

Framgent är ambitionen att information ska utkomma mer frekvent. Har vi någon intressant information att delge om vad som sker i klubben eller verksamheten i stort så kommer du få en påhälsning i din inkorg.

Det var allt för denna omgång och var nu rädda om er och varandra där ute, håll avstånd och sänk puttarna!

Tobias