Tegelberganytt 04/2020

Tegelberganytt 04/2020

HEJ ALLA TEGELBERGARE!
2020 har verkligen varit ett annorlunda år. Covid-19 har skakat om hela samhället och orsakat stora förändringar på nästan alla plan. Svenska golfare har dock varit en priviligierad grupp som har fått fortsätta att utöva sin hobby under förutsättning att vi strikt följer de riktlinjer som vi ålagts.
Resultatet har inneburit ett rejält uppsving för golfen. T.o.m maj hade det i år spelats mer än 2,8 miljoner rundor i vårt land, en miljon fler än vid samma tid i fjor, motsvarande en uppgång med 52%
På Tegelberga har det spelats 8800 rundor på Gamla banan under samma tid, en ökning med över 2100 rundor eller 32%. Det är lägre än rikssnittet men orsaken ligger i att antal rundor som en4Skåne-klubbarna stod för har minskat rejält. Vårt medlemsspel har istället ökat med 68%, till ca 5400 rundor och gästspelet med 43% vilket inneburit ett rejäl ökning av våra greenfeeintäkter. I dessa siffror ingår inte spelet på Niohålsbanan som även det har ökat rejält i år.

VÅRÅRSMÖTET
Det försenade vårårsmöte avhölls den 27 maj på klubben med 19 närvarande deltagare. Med anledning av pågående pandemi valde vi att skicka ut en enkät till alla medlemmar med årsmötets beslutspunkter med 21 inkomna svar.
Klubbens verksamhetsberättelse och resultat avseende 2019 presenterades. Såväl klubb som bolag uppvisade ett överskott för första gången på 10 år.
Klubbens revisorer föreslog att styrelsen får ansvarsfrihet för verksamhetsåret 2019 och denna rapport godkändes på mötet.
Nya revisorer valdes: ordinarie Hans Rasmusson och suppleant Urban Norén.
Anette Christensson, avgående ordförande i klubbhuskommittén (på bild nedan), avtackades och hyllades för en gedigen insats de senaste åren. Anette fortsätter att jobba med vårt klubbhusområde vilket vi är mycket tacksamma för. Ny ordförande blir Mikael Petterson, också på bild!
Protokollet från vårårsmötet kommer i sin helhet att publiceras på hemsidan efter att justering genomförts.

TÄVLINGSKOMMITTÉN
Efter alla restriktionermed Corona-viruset såkommer vi äntligen att kunna starta upp våra tävlingar igen. Det är fortfarande så att det får vara max 50 deltagare vid varje tävling under juni månad så först till kvarn…
Från och med 1/7 försvinner denna begränsning.
Dessa tävlingar börjar vi med:
21/6 Mulligan Masters Singel En klass max 50 deltagare hcp +8,0 – 54,0
(I dagsläget fulltecknad)
27/6 Singel sponsrad av Abacus A-klass max 50 deltagare hcp +8,0 – 13,0
28/6 Singel sponsrad av Abacus B-klass max 50 deltagare hcp 13,1 – 36,0
14/7 Chamberlains klubba; laghcp +8,0 – 36,0
Golfveckan:
29/7 Christoffers tävling – annorlunda tävling med överraskande inslag
30/7 Restaurangens tävling*) – foursome slagspel, frukost och lunch ingår
31/7 4-mannascramble
1/8 Tre klubbor*)
2/8 Golfveckans final – singeltävling
*) OBS! Dessa tävlingar har bytt plats jämfört med ursprungligt program.

Följande gäller för tävlingarna:
– Starter kommer att finnas vid första tee med scorekort och handskar på.
– Byt inte kort. Skriv din egen score och den du är markör för. Kontrolläs mot varandra efter rundan.
– Efter rundan finns resultatmottagare utomhus. Ni läser upp er score.
– Prisutdelning kommer att ske utomhus.
– Håll avståndet på banan – 2 m
– Låt flaggan stå kvar. Ta upp bollen med handen du har handske på.
– En spelare vars boll ligger i en bunker får lägesförbättras utan plikt en klubblängd från den ursprungliga bollens läge, dock ej närmare hål.
Se även SGF:s tillfälliga Tävlingsvillkor, speciellt 1.18.4.1 och 1.18.7.

TEGELBERGA OPEN BY TRELLEBORGS KOMMUN – FÖRSTA OMGÅNGEN AV LETAS I SVERIGE!
Det är med glädje vi kan meddela att första omgången av LETAS – undertouren till Europatouren för damer – kommer att spelas på Tegelberga den 20-22 augusti!

Spelare från ett stort antal länder kommer då att tävla om värdefulla rankingpoäng för att kvalificera sig till nästa års Europatour. Mer information om tävlingen kommer inom kort.
Tävlingen föregås av en ProAm-tävling den 19/8 där tre deltagare få spela i lag med en av proffstjejerna i en trevlig tävling. Missa inte chansen, det finns fortfarande ett fåtal platser kvar! Kontakta Bo Rolf (bo.rolf@telia.com) eller 0706-375049).

BANKOMMITTÉN
Banan är i ett fantastiskt skick och vi får idel lovord från såväl medlemmar som gäster. Vi kommer att jobba hårt för att bibehålla denna kvalitet, inte minst med tanke på den kommande LETAS-tävlingen.
Vårt Tisdagsgäng har en stor del i detta och vi hoppas att fler av er vill ställa upp och hjälpa till. Ni får gärna komma på tider som passar er själva bättre, maila Tisdagsgänget (tisdagsganget@tegelberga.se) så löser vi det!

Vi har infört ett nytt sätt att skära bunkerkanter som ger knivskarpa kanter, se bilden ovan.
Vi utför just nu underhållsarbete i vårt bevattningssystem vilket innebär att det kan finnas skador efter grävarbete på banan. Dessa är mark under arbete.

Nya avståndsmarkeringar och teeskyltar med 44-tee integrerad
är under införande. I och med detta blir denna nya tee, avsedd som en kortare tee för damer, en i famljen! Prova gärna denna tee, du får något slag mindre men golfen blir kanske istället roligare!

Hålkopparna är nu åter rättvända.
En bit rörisolering har istället trätts på flaggstången som gör att bollen inte faller ner i botten av koppen och är enklare att plocka upp.

INFORMATION FRÅN KANSLIET
Avboka om ni får förhinder! Om ni har bokat en startid och av någon anledning inte kan spela, avboka i så god tid som möjligt! Detta gäller hela bollar såväl som enskilda spelare.
Ankomstregistrera er före spel, antingen i terminalen i entrén, i mobilen via appen MGBokning eller i receptionen. Ankomstregistrering ska alltid ske, även om ni går ut en tidig morgon eller sen kväll när det är fritt på banan! Varje person i bollen måste registrera sig själv!
Åtgärder för att hantera förväntad tillströmning av husbilar & husvagnar
Vi har i år utökat antalet ställplatser för husbilar och husvagnar till 12 st, belägna vid infarten till parkeringsplatsen. Vi förväntar oss en ökad tillströmning av denna kategori framöver, inte minst på grund av vår utmärkelse som ”Regional Winner Skåne” i Golfhäftet. För att bereda plats för våra husbils/husvagnsgäster ber vi er i möjligaste mån parkera ”längre in” på parkeringen. Vi kommer vid behov att spärra av området för husbilar/vagnar och istället öppna upp området till höger innan infarten till parkeringsplatsen som extraparkering. Mer information följer.
Till er som snusar: spotta inte ut ”påsarna” på tee utan kasta dem i papperskorgarna . Det är inte särskilt trevligt för vår banpersonal att plocka upp dessa.

NY MEDLEMSUNDERSÖKNING PÅ GÅNG!
Den 24 juni sänds årets medlemsundersökning, Players 1st, ut till hälften av klubbens medlemmar via mail. Andra halvan får den den 24 augusti.

Den genomförs av det danska företaget Players 1st i samarbete med Svenska Golfförbundet, och ca 360 svenska golfklubbar deltar.I undersökningen ställs frågor om bland annat bana, klubbliv, service, träning och restaurang. Den är ett utmärkt verktyg för lubbers ledning att ta reda på vad ni medlemmar har för syn på verksamhet och anläggning. Resultatet ligger till stor del som grund för styrelse och klubblednings arbete med att göra rätt prioriteringar och sätta upp mål för klubbens framtid. Ditt svar är viktigt!
Då undersökningen skickas från Players 1st, kan det fastna i SPAM-filter. Har du inte fått något mejl den 24 juni, titta i din ”skräppost” och se om mailet fastnat, annars kommer du med i den senare undersökningen den 26 augusti.

TEGELBERGA GOLFKROGS MENY V25
Måndag: Grillade revben med BBQ-sås
Tisdag: Operakällarsill med potatismos och skirat smör
Onsdag: Helstekt rosmarinkryddad fläskytterfilé med chanmpinjonsås
Torsdag: Oxbringa med pepparrotssås
Fredag: Färsbiff med grönpepparsås. Vi stänger kl 14
Lördag: Vi öppnar kl 11, endast korv, smörgåsar och fika till kl 16
Söndag: Tupp i rödvin

VI SES PÅ KLUBBEN!