TEGELBERGANYTT 04/2021

Tittar ut över banan och den ihärdiga nederbörd som nämndes i Tegelberganytt förra månaden verkar ha väldigt svårt att ge med sig. Påskhelgens snö och hagelstormar har inneburit att många fått hålla sig till tåls innan golfsäsongen på riktigt kan dra igång. När väl värmen parkerat i Skåne brukar det som bekant gå väldigt fort och snart har vi shorts och piké på oss och midsommar har passerat. Egentligen är det väl så att den bästa tiden är just nu när allt ligger framför oss och bara väntar.
Något som vi definitivt måste vänta med är klubbtävlingar. Senaste beskedet från SGF, som släpptes 6 april, innebär en fortsatt stark avrådan från tävling samt beslut att inte arrangera förbundstävlingar utöver yrkesmässig idrott. Detta gäller till och med 2 maj. Nytt beslut från SGF kommuniceras måndag 12 april. Av samma anledning fick dessvärre Chamberlains klubba ställas in.

Baninformation
Den låga temperaturen innebär att gräset inte växer optimalt och det finns fortfarande risk för frost. Vi meddelar via hemsidan när så inträffar och försöker flytta fram starttider efter bästa förmåga vilket även kan innebära att vi slår ihop vissa bollar.
Fortsätt att laga dina nedslagsmärken och finner du inte ditt eget – laga ett annat. På så sätt får vi alla snabbare ännu finare greener. Arbete genomförs nu på hål 1, 8 och 13 avseende dräneringsskadorna och områdena kommer här bli MUA med grön/blåa pinnar vilket innebär att du INTE får slå bollen inom MUA-området utan finn närmsta vägen ut och fortsätt därifrån.

Seriespelet
Spelomgångarna 22/4, 29/4 och 6/5 kan inte genomföras på grund av SGF:s starka avrådan från tävlingsverksamhet. Skånska Golfförbundet håller oss kontinuerligt informerade om utvecklingen.

Medlemskommittén
Visste du om, att vi erbjuder medlemmar som vill ha lite hjälp med sin golf och träffa nya vänner, spel på måndagar med faddrar?
Vi kommer att fortsätta med detta under 2021. Vi tycker det är viktigt att de medlemmar som kanske är nya inom golfen eller inte riktigt lyckats ta sig ner i handicap har ett forum där de kan spela golf och umgås med andra under lättsamma former.
Som fadder hjälper du spelarna med speltempo, vet och etikett och eventuellt lite kring reglerna. Det handlar inte om att vi faddrar ska visa medlemmarna hur man svingar klubban utan visa hur de ska ta sig fram på banan på ett bra sätt.
Vi kommer köra igång fadderverksamheten på måndagskvällar från och med 3:e maj. Vi söker dig som kan tänka dig att hjälpa till med fadderverksamheten. Kan du ställa upp endast en gång är det värdefullt för klubben och kan du flera tillfällen är vi ännu mer tacksamma. Är du intresserad av att veta mer så maila Irene Stenlundh på medlem@tegelberga.se
Välkommen i gänget!

”Måndagsmixen” – Spela golf och hitta nya golfvänner!
Måndagar öppnas möjligheten för dig/er som vill spela golf och samtidigt hitta nya golfkompisar och bara ha kul! Vi spelar gamla banan 1-18 och alla bollarna mixas mellan damer och herrar i olika spelformer.
Hur gör jag för att delta? Meddela ditt deltagande i receptionen alternativt maila till kansli@tegelberga.se och ni som anmäler er gör så i par med kompis, partner eller liknande. För dig som inte har möjlighet att anmäla parvis – hör med kansli eller receptionen om det går att lösa.
Första tillfället blir måndag 12 april och glöm inte att anmäla ditt deltagande senast fredagen veckan innan. Kostnaden är 30kr per person som swishas till Anna Wetterstrand (0729-744505)

Torsdagsrundan på Niohålsbanan drar igång igen den 22 april! Här är resultatet inte det viktigaste utan att komma ut på en golfrunda i veckan och träffa andra glada golfare!  Anmälan görs på plats mellan 16.45 och 17.00 eller per telefon till Kjell Linde (0708-15 66 21).
Du kan läsa mer om Torsdagsrundan HÄR .

Klubbmästerkapet (KM) kommer i år att gå av stapeln 2 – 3 oktober (Öppna KM + Kategori KM). Även Match-KM återvänder efter ett års uppehåll. Mer information kommer inom kort.

EN MILJON IDÉER
Nu närmar sig röstningen i En miljon idéer, Trelleborgs Kommuns medborgarprojekt. Vi har, som tidigare nämnts, ansökt om bidrag att få bygga en korthålsbana, perfekt för barn, juniorer och seniorer som vill bekanta sig med golfen. Inom kort presenteras de projekt som utsetts och får tävla om rösterna HÄR. Röstberättigade är alla som bor i Norra landsbygdsområdet, (se kartan), gamla som unga. Röstningen pågår 15/4 – 1/5.
De 5 projekt som får flest röster kommer beviljas och genomföras. Vi hoppas att alla ni som får rösta gör detta och dessutom hjälper till med att värva röster till Tegelberga bland era grannar! Även övriga med kontakter i berört område får gärna hjälpa till med att sprida detta!

Proffstävlingen Easton Spring Tour spelades på vår bana 28e och 29e mars och i kyla och tuff vind kämpade de 42 spelarna sig runt. Till slut stod Per Längfors från Onsjö GK som vinnare efter utmärkta 137 slag (-5), tätt följd av Jesper Alm från Barsebäck G&CC på 138 slag.
Banan var i fint skick för årstiden och greenerna fick mycket beröm där hastigheten eller ”stimpen” uppmättes till 10.2 vilket motsvarar en snabb sommargreen. Tegelberga GKs PRO och stolthet Christoffer hade bra häng efter rond 1 och placerade sig på en stabil 15e plats.

Tegelberga Golfkrog har nu öppet alla dagar 07-16 med dagens rätt mellan kl 11-14.
Meny vecka 14 (9-11 april):
Fredag:    Piccata Milanese
Lördag:    Kalvfärsbiffar med salviasås
Söndag:   Oxstek med rödvinssås

RECEPTIONEN INFORMERAR
Receptionens öppettider i april: 08:00 – 16:00 med visst undantag för dagar med dåligt väder.
Klubbhusets öppettider april månad: 06:00 – 21:00
Driving rangen: Öppen hela året
Önskar er alla en fortsatt fin vecka nu och var rädda om varandra!

Tobias