Tegelberganytt 05/2020

HEJ ALLA TEGELBERGARE!
Vi börjar med en glad nyhet: LETAS-tävlingen den 20-22 augusti innefattar nu även det svenska PGA-mästerskapet för damer! Tävlingen byter därigenom namn till PGA CHAMPIONSHIP BY TRELLEBORGS KOMMUN. Detta innebär förhöjd status för tävlingen, en ökad prissumma till 47000 EUR, högre attraktionskraft och fler deltagare (dock max 132 st). Spelare från 17 länder är hittills anmälda.
Tyvärr kommer tävlingen att genomföras utan publik i enlighet med FHM:s förhållningsegler. Mer information om funktionärsskapet kommer inom kort.

GAMLA BANAN FYLLER 30 ÅR
Tisdagen den 14 juli är det exakt 30 år sedan invigningen av Gamla banan och det ska vi fira! Tyvärr har COVID-19 påverkat omfattningen av firandet men det blir en hel del ändå! Programmet ser ut så här:

• Den traditionella tävlingen Chamberlains Klubba (greensome) spelas på Gamla banan (fulltecknad).
  • Alla startande mellan 8:00 och 16:00 får en present.
  • Vi bjuder på kaffe och 30-årstårta mellan 11 och 16.
  • Wahlgren Golf bjuder på fria rangebollar och 30% på kläder i shopen!
  • Puttingtävling för alla på puttinggreen mellan 12 och 16. Hur många HIO kan du göra?
  • Håkan Hermodsson, Tegelbergas grundare, kommer att finnas vid klubbbhuset runt lunchtid.Om vädergudarna är oss nådiga kommer även banans arkitekt, Peter Chamberlain, att dyka upp några timmar mitt på dagen. Passa på att fråga Håkan och Peter om banans historia och tankarna om banans planläggning!

GOLFVECKAN NÄRMAR SIG!
Det är nu 2 1/2 vecka kvar till Tegelbergas Golfvecka. Medlemmar som gäster, vana som ovana tävlande är lika välkomna! Fina priser utlovas! Har du frågor om tävlingsformer etc. kan du kontakta kansliet! Hcp-gräns 36.
29/7: Först ut är Christoffers Tävling. Vår pro låter fantasin flöda och skapar en kul tävling full av överraskningar! Singel, ej handicapgrundande. Anmäl dig nu för en rolig dag på golfbanan!
30/7: Restaurangens tävling, alltid lika uppskattad! En partävling (foursome) där frukost och lunch ingår i anmälningsavgiften.
31/7: 4-mannascramble. Lagtävling. Fulltecknad i dagsläget
1/8: Tre klubbor. Greensome poängbogey. Varje spelare får välja ut tre klubbor ur sitt set, resten får stanna hemma. OBS! Även puttern räknas som en klubba!
2/8: Golfveckans final – Singeltävling i två klasser. A-klass slagtävlling. B-klass slaggolf.

Följande gäller för tävlingarna:
– Starter kommer att finnas vid första tee med scorekort och handskar på.
– Byt inte kort. Skriv din egen score och den du är markör för. Kontrolläs mot varandra efter rundan.
– Efter rundan finns resultatmottagare utomhus. Ni läser upp er score.
– Prisutdelning kommer att ske utomhus.
– Håll avståndet på banan – 2 m
– Låt flaggan stå kvar. Ta upp bollen med handen du har handske på.
– En spelare vars boll ligger i en bunker får lägesförbättras utan plikt en klubblängd från den ursprungliga bollens läge, dock ej närmare hål.
Se även SGF:s tillfälliga Tävlingsvillkor, speciellt 1.18.4.1 och 1.18.7.

BANKOMMITTÉN
Våra killar på banan Lars, Fredrik, Max, Eduard, Mattias, Andreas samt MIcke gör ett kanonjobb och skicket på banan är fantastiskt vilket bekräftas av såväl gäster som medlemmar!
I veckan hade vi besök av TD (Tour Director) Anders Olén som hade en del synpunkter på ytterligare förbättringar inför tävlingen som vi kommer att åtgärda kommande veckor.

FRIVILLIGINSATSER
I tisdags var vi 19 (!) frivilliga som jobbade och slet på banan och kring klubbhuset. Ni som spelat banan i veckan lade kanske märke till att vassen försvunnit i några av dammarna (2, 7, 10). Det är vår nya vassröjningsbåt som varit i farten! ett fantastiskt lyft att se de fria vattenspeglarna!
Vi har dock en hel del dammar kvar. Vårt Tisdagsgäng fortsätter detta abete nu på måndag 13/7 och behöver all hjälp vi kan får med att avlägsna den nedhuggna vassen ur dammarna. Vi hade uppskattat enormt om du har möjlighet att hjälpa till några timmar, ju fler vi är ju mer får vi gjort! Maila Tisdagsgänget (bana@tegelberga.se) eller ring Dan på 0701-480022 och anmäl ditt intresse!

Klubbhuskommittén formklippte buskarna i backen framför klubbhuset vilket även det förhöjde den estetiska upplevelsen. Snyggt!

INFORMATION FRÅN KANSLIET
Åtgärder för att hantera förväntad tillströmning av husbilar & husvagnar. Vi har nu markerat ett område med plats för 6 husbilar/vagnar och ber er att inte parkera innanför avspärrningarna.
Kör inte med golfbil eller dra vagnen mellan green och greenbunker!
Vi har fått påpekande från Söderslätts GK att vissa gäster från Tegelberga inte följer deras förbud mot detta. Anledningen till förbudet är att det leder till ett ökat slitage på dessa ytor. Vänligen respektera detta! Samma sak gäller såklart på Tegelberga!
Laga nedslagsmärken! Vi har mycket spel på våra banor och detta leder till ett ökat slitage. Det är därför viktigt att vi är rädda om våra gräsytor och t.ex. lägger tillbaks torven efter ett slag på fairway. Än viktigare är det att laga nedslagsmärken på green! Dessa ska lagas så snart som möjligt annars uppstår skador som tar lång tid att läka. Denna video visar det korrekta sättet att laga ett nedslagsmärka så att det läker så fort som möjligt. Laga gärna några extra märken!