Tegelberganytt 10/2019

HÖSTMÖTET 2019
Det sedvanliga höstmötet avhölls den 24/10 med god stämning bland de drygt 50 medlemmar som hade slutit upp i höstmörkret. Protokollet från mötet finns publicerat på vår hemsida. Kortfattat kan nämnas att klubbens ekonomi utvecklas i positiv riktning med såväl ökade medlems- som greenfeeintäkter.
Bo Rolf informerade om att vi även nästa år ska anorda en högklassig damtävling, mer om detta nedan.
Priset från Ann-Marie Hanssons Minnesfond till en ambitiös och lovande junior tilldelades Lukas Haugland.

Priser till årets klubbmästare utdelades enligt följande:
KM Open: Dennis Ostrell
Oldgirls: Anette Sjölin
Senior Ladies: Lena M Eriksson
Oldboys: Benny Wahlgren
Veteraner: Tommy Hansson
Midiseniorer: Christian Rosensvärd
KM Match: Bo Rolf

För tredje året i rad kommer det att spelas en stortävling på Tegelberga GK. Denna gång arrangerar vi för första gången en proffstävling på europeisk nivå, Ladies European Tour Access Series (LETAS) som är är undertour till damernas Europatour.
Startfältet är maximerat till 132 spelare (på Allerum i september var det 125 startande från 20 olika nationer). Vi har förhoppningar om fullt startfält och att vi kommer att synas ute i Europa är otroligt stimulerade.
Prissumman är totalt 450.000:- och den har vi klar via olika sponsorer med Trelleborgs Kommun som huvudsponsor. Vilka de andra sponsorer är återkommer vi med.

BANKOMMITTÉN
Bunkern på hål 14 har nu renoverats samt dräneringen lagats i bunkrarna på hål 12. Dessutom har ett antal ytor förbättrats med hjälp av ”gräs på rulle”, bl.a. gångvägen hål 7-8 samt området kring 52-tee på hål 10. Gångvägen mellan hål 14-15 kommer också att åtgärdas.
Vi har under hösten införskaffat en båt + vassklippare som kommer att ge oss oss möjlighet att även i fortsättningen hålla efter vassen i våra dammkanter.

Testperioden för nya teeplaceringar på hål 14 är nu avslutad och vi kommer inom kort att skicka ut en enkät där ni kan delge era synpunkter.
Golfbilsförbud råder tills vidare eftersom det är mycket blött på sina ställen på grund av det myckna regnandet senaste tiden.
Vi ber ännu en gång er att respektera att frostvita greener ej får beträdas samt att lägga tillbaks uppslagen torv och laga nedslagsmärken, än viktigare under den kalla årstiden! Läs gärna mer HÄR.

AVTAL MED SÖDERSLÄTT KLART
Vi har nu undertecknat ett ettårsavtal med Söderslätts GK. Det ger oss rätt att fritt spela på varandras 18-hålsbanor, dock innefattas inte våra respektive Niohålbanor.
En begränsning har införts. När någon av banorna är stängd på grund av väderförhållanden eller andra omständigheter äger klubbens medlemmar inte rätt att spela den andra banan.
Soppgolf på på Söderslätt: Vi är välkomna att delta i Soppgolfen som spelas den 23/11 och 7/12 med första start 10:00.
Man kan spela 9 eller 18 hål och startavgiften är 100 kronor. 80 kronor går till krögaren för soppan, macka och kaffe och 20 kronor går till prisbordet.

RECEPTION/KANSLI
Öppettider: Vi har öppet lördagar 9-13 fram till den 22/12.
Telefontid: Tisdagar och torsdagar 09.00 – 11.00.
Mail: Det går såklart även bra att skicka mail till kansli@tegelberga.se så återkommer vi med svar snarast möjligt!

SVENSK GOLF UPPHÖR SOM GRATISTIDNING
Under 2020 kommer tre utgåvor av Svensk Golf att skickas ut som vanligt. Fr.o.m maj övergår den sedan till en prenumererad tidskrift. Vi har därför inlett ett samarbete med Svensk Golf som innebär att medlemmarna erbjuds ett specialpris på 239:- för hela 2020 (ord, pris 399:-). Dessutom får vi även ett bidrag på 40 kr per tecknad prenumeration till vår juniorverksamhet. Du tecknar din prenumeration av Svensk Golf HÄR.

SERIEGOLFEN
Tegelberga GK, liksom de flesta andra svenska golfklubbar, deltar i seriespel som arrangeras av de olika distriktsförbunden. I Skåne finns det mer än 500 lag uppdelat på dam och herr, ålderskategorier och i vissa fall hcp-klasser och spelformer. Tegelberga har total 16 lag (8 dam, 8 herr). Läs mer HÄR (under Tävla) och tag gärna kontakt med respektive lagledare om du är intresserad av att vara med i något lag, du är välkommen!

ETT FÅTAL PLATSER KVAR TILL JULBORDEN!
Det finns fortfarande platser kvar till Tone & Arnes julbord den 1/12 kl 14 och 7/12 kl 18.
Anmäl er senast 20 november till Tone via telefon eller sms på 0768-634389. Pris 350:- per person.