Tegelberganytt februari 2019

Enligt meteorologerna så har våren redan anlänt till Skåne. Det har tydligt märkts på klubben med markant ökad spel. I söndags var det över 120 personer som bokat starttid på Gamla banan och det var även många som provade på att spela Niohålsbanan. Det strömmar dessutom till nya medlemmar hela tiden vilket är mycket glädjande!
Från och med fredag 1/3 öppnar såväl receptionen (8 – 13) som restaurangen (8-16) för säsongen med engelsk pannbiff med stekt lök och pepparotssmör på menyn. Härligt att livet återvänder till det normala på klubben! Restaurangen kommer tills vidare att hålla stängt måndagar.

MEDLEMSKOMMITTÉN – REGELKVÄLLAR I MARS
De nya golfregler som införts 2019 har redan skapat mycket diskussioner hos golfare på alla nivåer. Det är viktigt att vi alla känner till dem och lär oss att tillämpa dem. Ni har väl inte glömt att anmäla er till Regelkvällarna på klubben? Den 4/3 är fullbokad så passa på att anmäla er snarast till den 7/3 eller 12/3!
Tid: 18:00 – 20:00.

BANKOMMITTÉN
Vi är nu färdiga med ”hamlingen” av samtliga pileträd samt viss ansning av ett antal träd på banan. Tack ni frivilliga som ställt upp! Nästa vecka kommer vi att påbörja en ordentlig maskinell upprensing av dammkanter som vätter mot spelytorna från stenar, stubbar och vass. Detta kommer att försköna banan och väsentligt förenkla underhållet för oss framöver.
Vi kommer även under våren att anlägga blomsteräng, i första omgången på fältet till höger om Out-of-bounds på hål 1 samt på vänstra sidan av hål 6, mot väg 101. Den kommer att blomma större del av säsongen. Även insektshotell för bl.a. bin o humlor kommer att placeras ut i anslutning till dessa.

KLUBBHUSKOMMITTÉN
Vi är ett litet men naggande gott gäng som sliter kring klubbhuset för att hålla det i skick. Vi ser gärna tillskott av fler personer som skulle kunna tänka sig att hjälpa till, vi har väldigt trevligt tillsammans!
I närtid kommer fönstren som vätter mot uteplatsen i söder att förses med persienner, detta för att minska instrålningen av solljus när så önskas.
Den 13/4 arrangeras säsongens första städdag. Då tar vi ett rejält tag med att snygga upp kring klubbhuset och rensa rabatter från skräp och ogräs. Gemensam frukost och lunch serveras, sedan spelar vi en kul golftävling tillsammans. Boka den 13/4 i din kalender!

MARKNADSKOMMITTÉN
Arbetet fortskrider inför SGT Damtävlingen i maj och försäljningen av lag till Pro-Am-tävlingen den 23/4 har varit framgångsrik. Dock finns det fortfarnde platser lediga, så tveka inte! Anmäl ett lag, antingen via ditt företag eller du och dina kompisar! Kontakta kansliet eller Bo Rolf på bo.rolf@telia.com för mer information.
Vi har annonsplatser lediga på våra teeskyltar på Niohålsbanan. Finns det någon som önskar att marknadsföra sitt företag på något eller några hål, kontakta Jan Kull på <estrade1947@gmail.com>.
Det pågår en hel del arbete med hemsidan. Bland annat finns det nu möjlighet att läsa inläggen på våra sidor på Facebook och Instagram där vi är mycket aktiva. även du som inte har eget konto på dessa sidor. Finns längst ner på hemsidan!

PLANERAR DU EN GOLFRESA I ÅR? TITTA HÄR!

Vi har sedan ifjor ett samarbete med en golfklubb i Helsingborg som heter Lydinge Resort. Lydinge har Sveriges nyaste golfhotell med många nöjda gäster sedan öppnandet förra året. Som medlem i Tegelberga får du 100:- rabatt på samtlliga golfpaket om du bokar innan 31/3!

Se Lydinges alla golfpaket här!