Nyhetsbrev juni 2018

Nyhetsbrev juni 2018

HEJ ALLA TEGELBERGARE!
Den extrema torkan och värmen med tillhörande blåst har satt sina spår på banan liksom på de flesta andra golfbanor i regionen. Fairway är på sina ställen brunbränd och hård och våra ”drives” har sällan varit så långa som nu! Det torra vädret gör tyvärr också att skadorna efter vinterns dräneringsarbete dröjer sig kvar.
Greenerna har prioriterats ur bevattningssynpunkt och klarat sig mycket bra. Även våra tees har hög prioritet, tyvärr har dock torkan avslöjat att vi har haft ett antal spridare som inte använts de senaste åren och nu visar sig vara trasiga och igensatta. Dessa fixas till efterhand som vi får tillgång till reservdelar.
I veckan har även röjningsarbete med motorsåg utförts. Ett dött träd vid dammen på hål 19 har tagits bort och omgivande träd stammats så att man nu ser green från fairway (se bild). Dammen framför tee på hål 4 har rensats från sly och pileträdet på hål 14 har hamlats och bakomliggand träd stammats så att man nu har full uppsyn över greenområdet (se bild).
Bunkerkrattan är igång igen och i samband med återställandet av bunkrarnas kvalitet har ny sand tillförts i ett stort antal av dem.
I veckan har även vassröjning i dammarna påbörjats, just nu pågår arbetet i dammsystemet vid hål 8-9-10.
TÄVLINGSKOMMITTÉN
På lördags spelas partävlingen 3 x Sex som är öppen för alla. Återigen en trevlig tävling med fina priser! Hål 1-6 spelar man bästboll, hål 7-12 greensome och hål 13-18 foursome. Det finns platser kvar, logga in på golf.se och anmäl er, men sno er, anmälningstiden går snart ut!
Vi vill även passa på att göra reklam för årets andra singeltävling som spelas den 7/7, i två klasser. Mer information om denna följer!
MEDLEMSKOMMITTÉN
Vi vill passa på att påminna er som har Hcp 36 och högre om spel och träning som har vi har på måndagar med samling kl 17.45.
TRÄNINGSAKTIVITETER FÖR JUNIORER I SOMMAR
Vår ambition är att få fler ungdomar intresserade av golf. Vi har därför ett digert sommarprogram för juniorer, se nedan. Välkomna med barn och barnbarn!
MARKNADSKOMMITTÉN
Våra oerhört värdefulla sponsorer/samarbetspartners bjuds regelbundet in till olika former av aktiviteter med golfen (såklart!) i centrum. Fredagen den 25 maj var ett sådant tillfälle. Efter en trevlig tävling stod Niclas Ljungdahl från Elon i Lund som segrare  med 69 slag netto strax före förra årets vinnare Gert Sjölin på 70 slag
SEMESTERERBJUDANDEN FRÅN RONNEBY BRUNN
Har ni funderat på en golfsemester i år? Eller kanske bara en avkopplande vistelse med familjen? Ronneby Brunn är numera en samarbetspartner till Tegelberga GK och erbjuder ett antal paketlösningar för att passa de flesta, med boende, mat, spa, golf etc. Klicka på bilderna nedan för att läsa mer om golf- och familjepaketen eller ta del av övriga erbjudanden på www.ronnebybrunn.se
HEMSIDAN PÅ MOBIL OCH ”PADDA”
Efter den senaste uppdateringen fungerar tyvärr inte Menyval på ovanstående enheter. Vi jobbar på att lösa problemet och återkommer med information när det är up and running.
TEGELBERGA GOLFKROGS MATSEDAL VECKA 24
Onsdag: Dansk fläskestek med rödkål
Torsdag: Bromanbullar med whiskysås
Fredag : Stekt kycklingfilé med limesås
Lördag: Dansk femöring med brynt potatis
Söndag: Wienerschnitzel á la Söderslätt