Vår korthålsbana är invigd – välkommen att prova den – gratis för alla!

I söndags invigdes vår efterlängtade korthålsbana med pompa och ståt och många intresserade hade slutit upp för att följa evenemanget. Det serverades bubbel, fikabröd och varm korv och alla trivdes i det fina vädret.

Bo Rolf, projektledare för banan, inledde ceremonin med att tacka Trelleborgs Kommun för Medborgarprojektet En Miljon Idéer som, tillsammans med bidrag från SISU, möjliggjort att denna bana kunnat byggas. Även STAGAB som stått för grävarbetet fick ett stort tack för sin insats.

Peter Chamberlain sade några ord om det grundliga arbetet som ligger bakom design och konstruktion av banan samt överlämnade en gåva, att användas till träd och buskar som kommer att planteras på kullarna på området för att förstärka känslan av en riktig golfbana.

Erik Lundström, vice ordf. i Trelleborgs Kommun, tillika ordf. för Visit Trelleborg, tackade därefter för fint samarbete med Tegelberga GK och uttryckte förhoppningar om att fler medborgare ges möjlighet att prova på golf gratis genom denna bana samt för ett bra samarbete med Tegelberga GK i framtiden.

Bo Rolf invigde banan geom att slå första slaget varefter Peter Hanson och vår egen pro Christoffer spelade en match över sex hål där Peter avgick med seger 2/1.

Med denna bana, tillsammans med den nya övningsgreenen, har Tegelberga Golfklubb blivit en komplett golfanläggning för alla!

Välkommen och ta med vänner och bekanta till Tegelberga Golfklubb och spela vår korthålsbana. Kanske blir du/de bitna av denna fantastiska fritidssysselsättning. Då finns ju möjlighet att prova på ytterligare på vår erkänt fina fullängds Niohålsbana (Pay&Play).

Information om Korthålsbanan finns HÄR.