Vinnare av Tegelberga Open

Efter tre dagar, med växlande väder och förutsättningar, stod till slut Moa Folke som representerar Landeryds GK som segrare av årets upplaga av Tegelberga Open by Trelleborgs kommun. Det blev till slut en ganska god segermarginal, även om det vid dagens första tee var långt ifrån en säker seger. Vädret, som under de tre tävlingsdagarna, växlat från varmt och vindmässigt lugnt under fredagen till kyligt med tidvis kraftig vind och inslag av regn under söndagen bjöd upp till en utmanande avslutning av tävlingen. På scorekorten bjöds det på allt från eagles  till dubbel- och trippelbogeys, även från tjejerna som gjorde upp om segern. Med en, givet väderförutsättningarna, fantastisk avslutningsrunda på 70 slag visade till slut Moa att hennes stabila spel skulle räcka till att både hålla undan och dra ifrån i täten. Hon avslutade tävlingen totalt 4 under par.

Emma Svensson, från Ringenäs Golfklubb, knep med en birdie på sista hålet andraplatsen före amatören Linn Grant från Rya Golfklubb. Båda slutade på fina 2 över par totalt. Emma avslutade med en 74-runda medan Linn, efter en jobbigare inledning, spelade stabilt och avslutade på 75. De tre tjejerna i toppen följdes åt i ledarboll både under lördagen och söndagens rundor.

Vi på Tegelberga Golfklubb vill rikta ett extra stort grattis till segraren Moa Folke och ett stort lycka till i kommande tävlingar!

Vi vill även passa på att tacka alla spelare för en fantastiskt fin helg, och ett underhållande spel. Med vädret vi bjöd er kunde vi inte önskat en finare tävling. Många här är mycket imponerade över era insatser i de bitvis svåra förhållanden som rådde. Stort grattis till våra pristagare, och vi önskar er all lycka med era forsatta karriärer. Hoppas vi får nöjet att återse många av er här på Tegelberga igen.

Vinnare Tegelberga Open 2019