PGA Championship

by Trelleborgs kommun

  • 00Dagar
  • 00Timmar
  • 00Minuter
  • 00Sekunder

PGA Championship by Trelleborgs Kommun är en golftävling som ingår i damproffstouren Nordic Golf Tour. 20-22 augusti spelas tävlingen på Tegelberga Golfklubb. 

PGA Championship är proffsgolfarnas mästerskap. Det spelades för första gången i Sverige 1932. Alla svenska världsstjärnor har spelat tävlingen och många har segrat. Några exempel är Caroline Hedwall, Linda Wessberg och Catrin Nilsmark. PGA mästerskapen spelas i de flesta golfländer. I USA är PGA mästerskapen en major som vunnits av bland andra Annika Sörenstam, Anna Nordqvist, Suzann Pettersen och Inbee Park.

Det är tredje året som Tegelberga Golfklubb står värd för en proffstävling för damer. Ursprungliga planen var att årets tävling skulle ingår i Ladies European Tour Access Series, det vill säga undertouren till Ladies European Tour. På grund av reserestriktioner och Covid-19 så ingår tävlingen i år endast i Nordic Golf Tour. I och med att tävlingen i år är PGA mästerskapet blir detta den största tävlingen klubben hittills arrangerat. Det råder publikförbud men tävlingen kan följas via klubbtv.nu

Till start väntas ett starkt nordiskt startfält med proffs och amatörer. I anmälningslistan nu hittar vi proffs som vanligtvis spelar på tourer i USA och flera amatörer som representerat Sverige i landslagsuppdrag. Dessutom förra årets segrare Moa Folke.

Nyheter från 2020 års upplaga

No posts found!

2019

2018